Descinderi într-un dosar de contrabandă cu țigări în trei localități oltene. Polițiștii și mascații iau cu asalt și oficii poștale

Polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează, joi dimineață, nu mai puțin de 51 de percheziții domiciliare în Capitală și opt județe ale țării, printre care și Olt, în vederea pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în producția și comercializarea ilegală de tutun de fumat, prin intermediul serviciilor poștale și de curierat. Sunt vizate atât locuințele persoanelor bănuite, locurile de producție și de depozitare, cât și mai multe oficii poștale, 33 de mandate de aducere urmând a fi puse în aplicare.

În județ sunt patru dintre aceste descinderi, respectiv în comunele Movileni și Priseaca, dar și în municipiul Slatina, acestea fiind desfășurate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

În total, oamenii legii din cadrul DICE efectuează 22 de percheziții domiciliare, iar în afară de cele patru din Olt mai sunt opt în București, două în Ilfov și opt în Călărași, 11 mandate de aducere fiind puse în executare, în baza delegării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un dosar penal privind infracțiuni prevăzute de Codul fiscal și de contrafacere de marcă.

Și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 2 București efectuează 16 descinderi, dintre care una în Capitală, patru în Ilfov, șase în Călărași, patru în Prahova și una în Buzău, și pun în executare 12 mandate de aducere, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, privind infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal.

Totodată, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița efectuează șapte percheziții domiciliare, trei fiind în Ialomița, două în Călărași, una București și una în Ilfov, și pun în executare șapte mandate de aducere, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, privind infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea efectuează, de asemenea, șase percheziții domiciliare, dintre care două în Vrancea și patru în Dolj, și pun în executare trei mandate de aducere, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, privind infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal.

La activități participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Olt, Dolj, Prahova, Buzău, precum și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică și echipe de luptători ale serviciilor pentru acţiuni speciale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<