14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua Pământului, marcată de autoritățile din Olt. Au plantat arbuști ornamentali și au desfășurat acțiuni de ecologizare

- Advertisement -

Prefectul de Olt Florin Homorean, împreună cei doi subprefecți Ana Maria Ciaușu și Fănel Bădici, dar și Ionuț Ivan, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Emil Moț, primarul municipiului Slatina, precum și reprezentanți ai organizației PSD Slatina, au fost implicați joi în mai multe acțiuni prin care au marcat Ziua Pământului, sărbătorită anual pe 22 aprilie.

Reprezentanții Guvernului în teritoriu au celebrat această zi prin plantarea mai multor arbuști ornamentali pe spațiul verde din fața Prefecturii Olt.  

„Pe 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului. Această zi a devenit un eveniment anual, cu scopul de a inspira oameni din întreaga lume și de a atrage atenția la cât de important este să protejăm mediul înconjurător. Am marcat Ziua Pământului, alături de colegii din conducerea Instituției Prefectului, prin plantarea unor arbuști pe spațiul verde din fața instituției. (…)”, a declarat Florin Homorean, prefect al județului Olt.

Ionuț Ivan, vicepreședintele CJ Olt, primarul Slatinei Emil Moț, dar și zeci de membri ai organizației Partidului Social Democrat Slatina, au participat joi la acțiuni de ecologizare a mai multor zone din municipiul reședință a județului, fiind strânși peste 150 de saci de gunoi.

„An de an, pe data de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, zi recunoscută pentru acțiunile ce vizează protejarea mediului înconjurător. Astăzi (joi n.r.), alături de colegii din organizația PSD Slatina am marcat această celebrare prin acțiuni ample de ecologizare a diferitelor zone din orașul nostru. Deșeurile adunate au fost diverse: ambalaje de plastic, sticle, doze de aluminiu, dar și măști medicale iar la finalul igienizării, colegii noștri au adunat peste 150 de saci de gunoi. Sperăm ca acțiunea să sensibilizeze și să inducă un anumit nivel de conștientizare în rândul fiecărui cetățean asupra necesitații păstrării unui mediu curat și sănătos”, a precizat Emil Moț, edilul din Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți