9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Târgul săptămânal din Osica de Sus, avizat temporar ca centru de sacrificare a mieilor și iezilor în preajma Paștelui

- Advertisement -

Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos bate la ușă, iar în această perioadă oltenii vor să caute locații din care își pot achiziționa miei sau iezi sacrificați. Însă, cum anul trecut nu a fost posibil acest lucru din cauza pandemiei de Coronavirus și a evoluției pestei porcine africate, autoritățile din comuna Osica de Sus au făcut anul acesta tot posibilul pentru a fi avizat temporar funcționarea unui astfel de centru de sacrificare în spațiul special amenajat din Târgul săptămânal. Răspunsul a fost unul favorabil din partea inspectorilor sanitar verinari, iar acesta va avea program în ziua de Florii, dar și în ziua de dinainte de Paște, 1 mai.  

„Ca urmare a solicitării transmise de către Primăria Osica de Sus, a realizării analizei de risc în contextul epidemiologic generat de pandemia de COVID-19 şi de evoluţia pestei porcine africane la nivelul judeţului Olt, a verificării la faţa locului a respectării condiţiilor de igienă în conformitate cu legislaţia naţională sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a avizat sacrificarea temporară a tineretului ovin şi caprin în spaţiul special amenajat din incinta Târgului săptămânal din comuna Osica de Sus, în zilele de 25 aprilie şi 1 mai, conform solicitării primăriei”, se arată într-un comunicat remis de DSVSA.

Și Primăria Caracal a făcut o solicitare instituției, de a se aviza un spaţiu temporar pentru sacrificarea mieilor și iezilor în municipiu, pe strada Târgului, nr. 15, în perioada premergătoare Paştelui Ortodox, respectiv între 29 aprilie – 1 mai, s-au comunicat condiţiile sanitare veterinare care trebuie îndeplinite, urmând ca la notificarea finalizării lucrărilor de amenajare să se realizeze verificarea, în vederea avizării/neavizării spaţiului respectiv.

„Recomandăm consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare specifice acestei perioade, numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care sunt supuse controalelor sanitare veterinare, pentru a preîntâmpina  apariţia îmbolnăvirilor. Pentru sesizări/reclamații în domeniul siguranței alimentelor, se pot apela numerele de telefon 0372.753.837 și 0372.753.838”, mai spun reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți