13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

180 de olteni, amendați în două zile pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

- Advertisement -

Forțele de ordine din județul Olt au continuat și în ultimele două zile să desfășoare acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară impuse în timpul stării de alertă, în contextul pandemie de Coronavirus. Nu mai puțin de 180 de persoane au fost prinse pe picior grești, acestea fiind amendate cu 33.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea pe timpul nopții.

„Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri au desfăşurat activităţi privind modul în care respectă prevederile Legii 55 din anul 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 48 de ore, oamenii legii au verificat 183 de societăți comerciale, precum şi 97 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 2.800 de persoane”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Poliției.

Abaterile constatate nu au întârziat să apară, forțele de ordine aplicând 180 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în cuantum de 33.000 de lei, dintre care 152 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 27.000 de lei, și 28 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 6.000 de lei. 

Autoritățile oltene recomandă în continuare cetățenilor din județ să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri. „Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus”, a adăugat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți