10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape o mie de amenzi, aplicate de polițiști în week-end-ul de Florii. Peste 60 de șoferi au rămas fără permisul auto

- Advertisement -

Pentru ca Duminica de Florii să fie sărbătorită în siguranță, polițiștii olteni s-au aflat și în acest sfârșit de săptămână la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică și prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Oamenii legii au dat aproape o mie de amenzi, în cuantum de peste 290.000 de lei, pentru abaterile constatate, iar peste 60 de conducători auto au rămas fără permis.  

Concret, în urma activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 949 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 291.008 lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 66 de permise de conducere, fiind retrase şi șapte certificate de înmatriculare.

Potrivit lui Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, oamenii legii au constatat și 24 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, zece dintre ele fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, nouă pentru conducere fără permis şi cinci pentru alte abateri.

Șoferi depistați băuți în trafic sau fără a avea permis

Sunt trei conducători auto care s-au ales cu dosar penal după ce au săvârșit infracțiuni rutiere în trafic.

Unul dintre ei a fost depistat sâmbătă în municipiul Caracal, respectiv un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitate, care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,70 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Și în ziua de Florii, de data aceasta în orașul Corabia, a fost prins în trafic un bărbat de 51 de ani, din comuna Tia Mare, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,95 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, pe numele șoferilor s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot duminică, și în comuna Dobrosloveni a fost depistat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din localitate, care conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat şi fără a deţine permis de conducere.

Conducătorul auto s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți