10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

DGASPC Olt a reușit angajarea a cinci asistenți maternali, de la începutul anului. Ultimul a fost în aprilie

- Advertisement -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt a reușit, în luna aprilie, angajarea a încă un asistent maternal profesionist din totalul celor 20 pe care îi caută în rândul locuitorilor județului interesați să aibă o astfel de meserie. Astfel, de la începutul anului și până în prezent, au fost angajați în total cinci asistenți maternali.

Campania de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, a debutat încă din data de 1 ianuarie 2019, prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care DGASPC are calitatea de partener, instituția fiind sprijinită de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar. Obiectivul prioritar al proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” este reducarea numărului de copii tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți.

În 2021, de la 1 ianuarie și până acum, la sediul Direcției de Protecție a Copilului Olt s-au depus 13 cereri de evaluare de către persoane domiciliate în județ care doresc să devină asistenți maternali, cinci dintre acestea fiind evaluate, iar alte opt respinse.

În ultima lună, respectiv aprilie, DGASPC Olt a reușit să angajeze unul dintre asistenții maternali profesioniști, de la începutul acestui an numărul celor angajați fiind de cinci.

„În luna aprilie 2021 a fost angajat un asistent maternal profesionist, astfel că în acest an au fost angajați  cinci asistenți maternali profesioniști. În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat trei primării din județ cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, se menționează într-un comunicat remis de instituție.

Întrucât în anul 2021 obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, DGASPC face în continuare apel la persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți, să ia legătura prin fax la numărul 0249.412.692, telefon număr 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți