11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, tranzitat de un vehicul cu gabarit depășit. Este transportată o construcție metalică până la Scornicești

- Advertisement -

Un transport agabaritic va tranzita în următoarele zile județul Olt, o construcție metalică fiind transportată de un vehicul lat de 3,40 de metri până în orașul Scornicești. Vehiculul cu gabarit depășit ar urma să ajungă în localitatea olteană miercuri, 28 aprilie.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, începând de luni, 26 aprilie, și până miercuri, 28 aprilie, se va desfășura transportul cu depășiri pe traseul Nădlac Punct de Trecere a Frontierei (județul Arad) – Autostrada 1 – Drumul Național 68 A – Autostrada 1 – Drumul Național 1 – Drumul Național 7 – Drumul Național 7 CC – Drumul Național 7 – Autostrada 1 – Drumul Național 65 B – Drumul Național 65 – Intersecția Drumul Național 65 cu Drumul Județean 703 C Scornicești (județul Olt).

„Vehiculul transportă o construcție metalică, lățimea maximă a vehiculului este de 3,40 de metri, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic”, anunță CNAIR.

Sursa citată mai arată că în conformitate Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculului cu depășiri este de 70 de kilometri pe oră. „Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu”, mai transmit reprezentanții companiei.

Daniel Tudor, primarul din Scornicești, a declarat că acea construcție metalică transportată de vehiculul agabaritic trebuie să ajungă pe șantierul Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești: „Respectiva construcție nu este necesară unei investiții derulată printr-un proiect al administrației publice locale. Am primit recent o adresă de la CNAIR prin care mi-a fost solicitat să lărgesc într-o curbă drumul care tranzitează orașul. De aici, deduc că este vorba de ceva foarte mare și, cel mai probabil, transportul respectiv trebuie să ajungă pe șantierul Drumului Expres”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți