6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

20 iunie 2021, data propusă de AEP pentru organizarea alegerilor locale parţiale pentru primari. În Olt sunt chemaţi la urne locuitorii comunei Deveselu

- Advertisement -

20 iunie 2021 este data pe care Autoritatea Electorală Permanentă a propus-o Ministerului Afacerilor Interne în vederea organizării alegerilor locale parțiale pentru primari. În judeţul Olt ar urma să fie chemaţi la urne alegătorii din comuna Deveselu, care la sfârşitul lunii septembrie 2020 au ales primar un candidat care înainte cu ceva timp a murit din cauza infecţiei cu virusul COVID-19.

Potrivit informaţiilor furnizate AEP de Prefecturile din ţară, funcţia de pr este vacantă în 30 de localităţi, printre care şi localitatea olteană Deveselu, care aparţin de circumscripțiile electorale din 21 de judeţe, însă lista nu este definitivată.

„Lista localităților în care vor avea loc alegeri locale parțiale pentru primari în data de 20 iunie 2021 nu este încă definitivă, aceasta putând fi actualizată până la adoptarea hotăririlor Guvernului privind organizarea scrutinului, în funcție de informațiile noi ce vor fi comunicate de instituțiile prefectului”, se arată într-un comunicat remis de AEP.

De asemenea, conform propunerii transmise MAI de AEP, perioada electorală va începe în data de 16 mai, iar candidaturile pentru funcția de primar vor putea fi depuse perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie.

La Deveselu are loc un nou scrutin electoral de alegeri locale după ce la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut cetăţenii din comună l-au votat primar pe candidatul Partidului Social Democrat, Ion Aliman, care a murit înainte cu zece zile de desfăşurarea acestora, fiind infectat cu noul Coronavirus. Totuşi, în localitatea olteană Consiliul Local a desemnat un viceprimar, în persoana lui Nicolae Dobre, care în acest moment îndeplineşte şi atribuţiile de primar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți