19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă 53 de olteni, rezultat pozitiv la Coronavirus. Un nou deces raportat în județ

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat joi alte 53 de infecții cu COVID-19, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al cazurilor a ajuns la 14.227 în județul Olt. Pe lângă noile îmbolnăviri, s-au anunțat și bolnavi retestați pozitiv la Coronavirus, dar și un deces al unei persoane infectată cu virusul. Datele autorităților centrale mai arată că incidența infecțiilor cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, cumulată în ultimele două săptămâni, continuă să fie în scădere.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost șapte persoane reconfirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Iar din totalul celor 14.227 de olteni diagnosticați cu noul Coronavirus, sunt 357 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea având și alte probleme de sănătate grave. Din păcate, unul dintre decesele acestora a fost raportat de oficialii de la Centru în această zi. 

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 82 de ani, din mediul urban, care în data de 22 aprilie s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina și, deși în aceeași zi a fost confirmat, a refuzat internarea. Inima acestuia a încetat să mai bată miercuri, 28 aprilie, decesul survenind la domiciliu, cauzele fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19. Ca și comorbidități acesta avea diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boala coronariană ischemică dreaptă și insuficiență renală cronică.

La această dată, Oltul are o rată de infectare, cumulată la 14 zile, de 1,22 cazuri de Coronavirus la mia de locuitori, județul situându-se în continuare în scenariul verde. Această incidență a înregistrat o ușoară scădere față de ziua anterioară.

Situația epidemiologică la zi

14.227 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

53 cazuri noi

13.411 persoane vindecate

107 persoane internate

19 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

352 persoane aflate în izolare la domiciliu

441 persoane aflate în carantinare la domiciliu

53.566 teste efectuate de la începutul pandemiei, din care 227 în 24 de ore

357 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți