3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Uzina de aluminiu din Slatina are centru de vaccinare împotriva noului Coronavirus

- Advertisement -

Începând din a treia zi de Paște, 4 mai, la dispensarul medical al societății ALRO de pe platforma industrială a Slatinei va funcționa un centru de vaccinare anti COVID-19, unde cei care se pot vaccina sunt salariații uzinei de aluminiu, împreună cu familiile acestora, dar și alți muncitori ai marilor operatori economici din municipiu.

Centrul de vaccinare împotriva Coronavirusului a fost prezentat joi jurnaliștilor din mass-media olteană, la evenimentul urma și de o conferință de presă participând Gheorghe Dobra, managerul ALRO Slatina, Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al ALRO, precum și prefectul de Olt Florin Homorean.

Gheorghe Dobra, manager ALRO: „Eu și familia suntem vaccinați”

Directorul fabricii slătinene a spus că la centrul de la ALRO, care va deveni operațional din data de 4 mai, se vor putea vaccina 80 de persoane zilnic, speranța lui Dobra fiind aceea de a avea și pacienți care vor veni să se vaccineze. Acesta a precizat că el și familia sunt vaccinați.

„Vreau să vă spun că eu și familia suntem vaccinați. Eu consider că singura soluție, în afară de protecție, de a scăpa de această pandemie este vaccinarea. De asemenea, acest lucru va veni în sprijinul angajaților, a colaboartorilor noștri, clienților și furnizorilor noștri și toți cei care lucrează în inteirorul ALRO, precum și în sprijinul celorlalți operatori economici din orașul Slatina”, a declarat Gheorghe Dobra.

Managerul ALRO a prezentat și câteva grafice cu modul în care au evoluat cazurile atât în România, cât și într-o alță țară europeană, în ambele situații acestea fiind în scădere după ce populația acestora a început să se vaccineze.

„Am pregătit aici câteva grafice  care arată de ce trebuie să ne vaccinăm. Am grafice din statul care a terminat vaccinarea, Israel, și aici avem următoarea situație: are un grad de imunizare de aproape 80 la sută și a ajuns spre zero cazuri noi. Cazurile active sunt tot la fel. Statistica ne arată că singura soluție este protecția și vaccinarea. Eu îndemn pe toată lumea să se vaccineze. Și eu am făcut vaccinul. Și eu, și soția. Nu am avut nicio problemă”, a mai spus Dobra.

Prefectul Homorean: „Este o acțiune a ALRO care merită lăudată”

Florin Homorean, prefectul județului Olt, a declarat că acțiunea ALRO Slatina, dar și a celorlalți parteneri de pe platforma industrială din municipiu, care merită lăudată.

„Am început disucțiile privind înființarea acestui centru cu mult înainte de a apărea acele instrucțiuni ale Comitetului Național de Vaccinare prin care operatorii economici puteau solicita vaccinarea cu AstraZeneca, să-și organzieze centre proprii sau să fie vacicnați cu o echipă mobilă a Direcției de Sănătate Publică Olt sau direct în centre de vaccinare. Am reușit să obținem autorizarea, va fi disponibil vaccinul Pfizer-BioNTech pentru vaccinarea salariaților de pe platoforma industrială a muncipiului Slatina. Suntem convinși că și acest centru va controbui la imunizarea cetățenilor din județ, va contribui la creșterea vitezei de vaccinare. Este avizat de DSP, are personal insturit”, a .

Personalul medical din centru este angajat de ALRO și plătit de uzina de aluminiu din Slatina, Gheorghe Dobra spunând că suma de bani primită este aceeași ca cea pe care o acordă și statul. Reprezentanții fabricii au spus că sunt 30 de persoane care vor activa la centrul de vaccinare, acestea având contracte semnate până în luna decembrie. Printre aceste, este vorba și de patru doctori și zece asistenți.

Președintele CA al ALRO: „După ce m-am vaccinat, m-am simțit mai bine”

Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administrație, a spus că prin vaccinare oamenii vor scăpa de frica de a face o formă gravă a infecției cu virusul COVID-19, care poate duce la deces. De asemenea, a declarat că s-a vaccinat, iar apoi s-a simțit mai bine.

„Posibilitatea de a alege între vaccin și o posibilă moarte. (…) Cred că este o decizie simplu de luat. În situația în care organismul reacționează la COVID într-o manieră slabă, poți să mori. Atunci vaccinul elimină această ipoteză de a muri. Eu cred că asta trebuie să facem toți. A doua chestiune este că scăpăm de frică, pentru că frica ne uzează, ne tensionează. După ce m-am vaccinat, m-am simțit mai bine, nu neapărat fizic, ci psihic. Am scăpat de o parte din frică. Încă mai am frică pentru copil că nu are vârsta de vaccinare și pentru prieteni care nu se pot vaccina. Eu cred că este cel mai important să scăpăm de frică. Noi, pe platformă, lucrăm 24 din 24 de ore, nu putem să oprim producția. Asta înseamnă că toți colegii noștri, prin rotație, vin tot timpul la muncă, apoi se duc acasă, își expun familiile. Nu am folosit această metodă de a trimite oamenii în șomaj tehnic, pentru că atât putem să facem în aceste condiții grele. Eu cred că vaccinarea, din această perspectivă, ne ajută să scăpăm de aceste chestiuni. Am o prietenă care a plecat în India, mi-a scris că nu mai există lemne de foc pentru a fi arși morții care sunt prin parcări. 350.000 de cazuri pe zi, în India, de la noua tulpină care a apărut. (…) Avem acest centru de vaccinare, îndeplinește toate standardele, avem vaccin. Mesajul meu este să ne vaccinăm, ne va aduce cât mai aproape de normalitate și ne va scăpa de frică”, a precizat președintele CA al ALRO.

50% din personalul ALRO vrea să se vaccineze. Maximum 300 de salariați au avut infecția SARS-CoV-2

Reprezentanții ALRO Slatina au spus că există 50% din personal care ar vrea să se vaccineze anti COVID-19. Totodată, managerul ALRO a spus că au fost maxim 300 de angajați care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„50 la sută din personal dorește să se vaccineze. 2.000 au intenții de vacinare în prima fază. Mai avem înscriși 900 și ne așteptăm ca numărul să crească pe măsură ce vaccinăm, unii sunt nehotărâți, vor să vadă cum funcționează lucrurile”, au spus reprezentanții ALRO.

De asemenea, Gheorghe Dobra, directorul uzinei de aluminiu, a declarat și cum a fost în timpul pandemiei la nivelul ALRO în privința cazurilor: „Igienă, dezinfecție, am făcut testrea pesonalului, teste cu probă de sânge și nazal, și astăzi sunt săptămânal testări. Maximum 300 de oameni care au avut COVID în decurs de un an, cei mai mulți i-am avut în toamnă cu un vârf de 80 persoane confirmate. Am izolat inclusiv contactul indirect, ceea ce ne-a ajutat să derulăm activitatea normal, din martie până acum fără probleme. I-am testat, i-am trimis acasă pe cei care s-au îmbolnăvit”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți