18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Arest preventiv pentru agresorul sexual al celor trei copile din Slatina

- Advertisement -

Vasile Constantin, bărbatul în vârstă de 39 de ani, originar din municipiul Pitești, județul Argeș, dar care stătea fără forme legale în casa bunicilor săi din comuna olteană Priseaca, a fost arestat preventiv. Acuzat de comiterea unei infracțiuni de agresiune sexuală în cazul unei fete, dar și a altor două fapte de tentativă la acceași infracțiune asupra altor două fete, individul a fost prezentat vineri după-amiaza în fața magistraților Judecătoriei Slatina, care au admis propunerea procurorilor Parchetului Slatina și au dispus în cazul său arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Olt, însă decizia instanței de judecată nu este una definitivă și poate fi contestată în 48 de ore de la pronunțare. Până vineri seara, la ora 19:00, acest lucru nu se întâmplase.

Vasile Constantin este individul care în dimineața zilei de luni a abordat la un loc de joacă din Cartierul Steaua al Slatinei o copilă de doar 8 ani, pe care după ce a întrebat-o despre părinți și dacă merge la școală a rugat-o să îl ducă la o adresă de la etajul 2 al unui bloc din apropierea parcului și să îl însoțească. A avut noroc cu sora sa mai mare care o urmărea cum se juca în parc de la fereastra apartamentului în care stăteau, a început să o strige, iar acesta a fugit. Înainte chestionase și un băiat, tot de 8 ani, dar acesta când l-a văzut cum arată la față, bărbatul având probleme cu dantura, s-a speriat de el și s-a îndepărtat.

Totul a ieșit la iveală după ce marți seara mama fetiței a alertat mămicile din Slatina pe un grup de Facebook destinat lor cu privire la cele întâmplate. Până să fie găsit, Vasile Constantin a fost căutat timp de trei zile, fiind prins joi după-amiaza în comuna Priseaca.

În afară de această copilă, alte două fete au fost molestate de bărbat în zilele trecute, ca și în cazul copilei luată la întrebări la locul de joacă din cartierul Steaua, părinții acestora sesizând Poliția.

Se pare că individul s-ar fi întors la vechile obiceiuri după ce timp de vreo șapte ani, în perioada 2009 – 2016 potrivit jurnaliștilor din mass-media argeșeană, acesta a mai molestat și abuzat sexual alte zece fetițe, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, din mai multe localități ale județului Argeș. Totul a început acum 12 ani, când a fost și condamnat, dar fiind la prima abatere a primit o pedeapsă cu suspendare. În 2012 era din nou condamnat la un an și jumătate de închisoare cu executare, din care a ispășit doar un an, apoi a fost eliberat. Și în urmă cu aproape cinci ani, respectiv în 2016, avea să fie din nou condamnat la câțiva ani de pușcărie, pe care ia petrecut în spatele gratiilor până undeva spre sfârșitul anului trecut când a fost din nou eliberat.

Sursă foto: Facebook – Vasile Constantin

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți