10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbatul care ademenea fetițe la locuri de joacă din Slatina, reținut de polițiștii olteni

- Advertisement -

Vasile Constantin, în vârstă de 39 de ani, este bărbatul care joi a fost prins de polițiștii slătineni, acesta fiind și individul acuzat că ar fi ademenit mai mulți copii din municipiul Slatina, majoritatea fetițe, pe care le lua la întrebări și le ruga să le indice o adresă anume pe care o căuta și chiar le făcea să îl și însoțească. Bănuit de agresiune sexuală și tentativă la aceeași infracțiune, acesta a fost reținut de oamenii legii pentru 24 de ore, după ce mai bine de 12 ore a fost audiat și a dat explicații în fața anchetatorilor cu privire la acuzațiile care i se aduc. De asemenea, au fost chemați la Poliția municipiului Slatina să dea declarații și mai mulți martori.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt transmite că trei fete din Slatina au fost molestate de individ.

„La data de 29 aprilie 2021, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au identificat un bărbat, în vârstă de 39 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală și tentativă la  infracțiunea de  agresiune sexuală, asupra trei minore, din municipiul Slatina. În urma audierilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii au reținut bărbatul pentru 24 de ore, fiind introdus în Centru de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Judetean Olt. Acesta va fi prezentat Parchetului de pe langă Judecătoria Slatina cu propuneri legale”, se arată într-un comunicat al IPJ.

Vasile Constantin, care locuiește fără forme legale în comuna Priseaca, în casa bunicilor săi, fiind însă originar din municipiul Pitești, județul Argeș, are multe antecedente penale, fapte pe care le-a comis începând cu anul 2009, pe când avea 27 de ani.

Potrivit jurnaliștilor Adevărul Pitești, totul a început acum 12 ani, când a fost pentru prima oară prins și agresase două fetițe. Cum a fost prima condamnare, atunci i-a fost dată o pedeapsă cu suspendare. Trei ani mai târziu, în 2012, primea o condamnare de un an și jumătate de închisoare cu executare din care a ispășit doar un an, apoi a fost eliberat. Atunci a fost cercetat pentru abuzarea sexuală a șase copile. Însă, individul nu s-a lăsat de vechile sale obiceiuri, iar în urmă cu aproape cinci ani, respectiv în 2016, avea să fie din nou trimis în judecată după ce a mai molestat alte două fete. În total, zece fetițe, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, din mai multe localități argeșene, au fost molestate sau agresate sexual în cei șapte ani.

Sursă imagini: Amator

În 2021 s-a întors la ceea ce plăcea se pare să facă, când a abordat la un loc de joacă din Cartierul Steaua al Slatinei o copilă de doar 8 ani, pe care după ce a întrebat-o despre părinți și dacă merge la școală a rugat-o să îl ducă la o adresă de la etajul 2 al unui bloc din apropierea parcului și să îl însoțească. A avut noroc cu sora sa mai mare care o urmărea de la geamul locuinței în care stăteau, a început să o strige, iar acesta a fugit. Înainte chestionase și un băiat, tot de 8 ani, dar acesta când l-a văzut cum arată la față, bărbatul având probleme cu dantura și comparând totul cu imaginile din filmele cu răufăcători, s-a speriat și s-a îndepărtat de el.

Sursă foto: Facebook

Totul a ieșit la iveală după ce mama fetiței a alertat mămicile din Slatina pe un grup de Facebook cu privire la cele întâmplate. Până să fie găsit, Vasile Constantin a fost căutat timp de aproape patru zile, fiind prins joi după-amiaza în comuna Priseaca. Audierile în privința sa, care au avut loc la Poliția Slatina, s-au încheiat undeva în jurul orei 02:00 a nopții de joi spre vineri. A fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt. Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.      

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți