22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Numai opt infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în județ, anunțate în sâmbăta de dinaintea Sărbătorilor Pascale

- Advertisement -

Sunt deja 14.254 de persoane din județul Olt diagnosticate cu COVID-19, de la începutul pandemiei, potrivit datelor raportate de Grupul de Comunicare Strategică. În sâmbăta Paștelui au fost raportate doar opt îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2, iar autoritățile centrale au comunicat și olteni care sunt internați în spital și au rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea noului Coronavirus. Numărul acestora este aproape egal cu cel al cazurilor noi. Un lucru trist este și faptul că în 24 de ore s-a comunicat și deces unul oltean răpus de această boală.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în unitățile medicale din județ, în ultima zi alte șase persoane au fost reconfirmate pozitiv cu virusul.  

Din totalul de 14.254 de olteni diagnosticați cu Coronavirus, sunt 358 care au încetat din viață din această cauză de la începutul pandemiei, însă majoritatea lor aveau și alte boli asociate grave. Din păcate, sâmbătă s-a raportat unul dintre aceste decese.

Vorbim de un bărbat, în vârstă de 79 de ani, din mediul urban, care pe 12 aprilie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea suport COVID din Olt, în aceeași zi fiind și confirmat. Din păcate, sâmbătă, 1 mai, inima acestuia a încetat să mai bată, cauza decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități avea neoplasm pulmonar stadiul IV.

Datele oficialilor de la Centru mai arată că rata de infectare cu COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, este într-o ușoară scădere față de ziua precedentă, fiind de 1,09 cazuri la mia de locuitori. Astfel, județul Olt continuă să se afle în scenariul verde.

Situația epidemiologică la zi

14.254  cazuri confirmate de la începutul pandemiei

8 cazuri noi

13.517 persoane vindecate

93 persoane internate

18 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

286 persoane aflate în izolare la domiciliu

389 persoane aflate în carantinare la domiciliu

53.871 teste efectuate de la începutul pandemiei, 116 fiind în ultimele 24 de ore

358 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți