12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Mai mulți pacienți pozitivi la retestarea pentru depistarea COVID-19 față de numărul cazurilor noi în județul Olt

- Advertisement -

S-au raportat noile infecții cu virusul SARS-CoV-2 în județ. Din datele oficiale prezentate de Grupul de Comunicare Strategică, numărul acestora a continuat să scadă. Numărul lor a fost marți doar de două cazuri, iar de la începutul pandemiei bilanțul total a ajuns la 14.269 în Olt. Chiar dacă infecțiile noi sunt mai puține, nu același lucru îl putem spune despre pacienții care sunt internați în spital cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea noului Coronavirus. Numărul lor a fost mai mare cu cinci decât cel al îmbolnăvirilor noi.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării bolnavilor, care erau deja pozitivi și internați în spitalele din județul Olt, unde sunt tratați cei infectați cu COVID-19, sunt șapte persoane ce au fost reconfirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Din totalul de 14.269 de cazuri de Coronavirus, sunt și 360 de olteni confirmați cu boala care au murit de la începutul pandemiei, însă majoritatea acestora sufereau și de alte probleme de sănătate. Unul dintre decese a fost comunicat marți de autoritățile centrale.

Vorbim de un bărbat, în vârstă de 59 ani, din mediul rural, care pe 17 aprilie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind și confirmat. Sâmbătă, 1 mai, inima sa a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19. Ca și comorbidități avea infarct miocardic vechi,  și hipotensiune arterială în tratament.

La ora actuală, incidență cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 0,85 la mia de locuitori în județ, Oltul fiind unul dintre județele României care în prezent sunt în scenariul verde. Această rată de infectare este în ușoară scădere față de datele prezentate de oficialii de la Centru ziua anterioară.

Situația epidemiologică la zi

14.269 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

2 cazuri noi

13.575 persoane vindecate

80 persoane internate

19 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

250 persoane aflate în izolare la domiciliu

320 persoane aflate în carantinare la domiciliu

54.158 teste efectuate de la începutul pandemiei

360 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți