3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 700 de amenzi, în cuantum de aproape 250.000 de lei, aplicate de polițiștii olteni în minivacanță

- Advertisement -

În minivacanța de 1 Mai, Paște și Ziua Tineretului, aproximativ 250 de polițiști au acționat zilnic în locurile unde au avut loc slujbele religioase, în zonele cu aflux de persoane, precum şi pe principalele drumuri publice din județul Olt. În urma acțiunilor desfășurate, peste 700 de persoane au fost amendate de oamenii legii cu aproximativ 250.000 de lei ca urmare a abaterilor pe care le-au comis.  

Polițiștii de ordine publică, rutieri, de investigații criminale, de investigare a criminalității economice, precum și cei din celelalte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Olt au luat măsurile necesare pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice și rutiere. Totodată, polițiștii au urmărit respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei în perioada 30 aprilie – 3 mai.

Oamenii legii de la ordine publică au acţionat atât în patrule proprii, cât și în patrule mixte, cu jandarmi și polițiști locali, pentru prevenirea infracţiunilor stradale și au avut 379 de intervenții, dintre care 320 au fost sesizate prin apelul de urgență 112. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 711 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 246.980 de lei. Totodată, în urma activităților  întreprinse de polițiștii rutieri, au fost reținute 66 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.

Un slătinean condamnat pentru trafic de droguri, prins și încarcerat

Un tânăr din Slatina, care era condamnat pentru trafic de droguri, a fost prins în minivacanță și încarcerat în penitenciarul din Craiova, în timp ce un alt bărbat, din Brebeni, ce se era în trafic și conducea o mașină sub influența băuturilor alcoolice, s-a ales cu dosar penal.

„La data de 30 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus n executare un mandatul de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui tânăr, de 21 ani, din municipiul Slatina, condamnat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova. La data de 1 mai, în timp ce acționau pe Drumul Județean 546,  polițiștii au depistat în trafic, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Brebeni, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, având o concentraţie de 0,71 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți