15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

16 cazuri noi de Coronavirus și un deces în județ, raportate joi

- Advertisement -

16 infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 au fost anunțate, în ultima zi, de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, iar de la începutul pandemiei și până în acest moment bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 14.302 în Olt. În afară de noile cazuri COVID-19, joi s-au comunicat și bolnavi internați în unități medicale din județ retestați pozitiv la virusul SARS-CoV-2, oficialii de la Centru raportând și un nou deces.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în spitalele oltene, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost și două persoane reconfirmate pozitiv cu noul Coronavirus.

Iar din totalul celor 14.302 de olteni diagnosticați cu infecția cu virusul SARS-CoV-2, sunt 365 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor având și comorbidități. Unul dintre decesele acestora s-a comunicat joi.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 67 de ani, din mediul rural, care în data de 24 aprilie a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind și pozitivată. Din păcate, marți, 4 mai, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și boli asociate, aceasta avea diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială primară și cardiopatie ischemică cronică.

Potrivit autorităților centrale, incidența cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 0,79 la mia de locuitori, Oltul fiind unul dintre județele țării aflate în scenariul verde. Aceasta a fost într-o scădere ușoară față de ziua trecută.

Datele actualizate despre cazuri

14.302 persoane confirmate de la începutul pandemiei
16 cazuri noi
13.684 persoane vindecate de la începutul pandemiei
57 persoane internate
15 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale unităților medicale din Olt
195 persoane aflate în izolare la domiciliu
29 persoane aflate în carantinare la domiciliu
54.815 teste efectuate de la începutul pandemiei, din care 336 în ultima zi
365 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți