Fermierii olteni au reuşit până în prezent însămânţarea a 80% din suprafaţa programată cu culturi agricole de primăvară

Campania de înfiinţare a culturilor agricole de primăvară se apropie de final în judeţul Olt, fermierii reuşind să însămânţeze până în prezent peste 80% din suprafaţa programată, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ), Gabriela Andronie.

“Fermierii au estimat că vor însămânţa în această primăvară o suprafaţă de 92.000 de hectare cu porumb şi o suprafaţă de 86.377 de hectare cu floarea soarelui şi până la începutul acestei săptămâni au însămânţat cu porumb 81.500 de hectare şi 81.500 de hectare cu floarea soarelui. Campania de înfiinţare a culturilor agricole de primăvară este pe final”, a spus Gabriela Andronie.

În judeţul Olt au mai fost înfiinţate în această primăvară şi culturi de fasole (6.400 hectare), mazăre (2.345 hectare), ovăz (4.500 hectare), orzoaică (3.200 hectare), sorg (1.100 hectare), soia (1.700 hectare).

În ce priveşte suprafeţele cultivate cu legume, până în prezent au fost înfiinţate culturi de legume în câmp şi în solarii pe o suprafaţă totală de 5.300 de hectare, bazinele legumicole din judeţ fiind cunoscute în special pentru culturile de tomate şi ardei.

sursa: Agerpres.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<