14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul PNL de Olt Voiculescu: „Guvernul român nu a pierdut în fața Comisiei Europene!”

- Advertisement -

Liviu Voiculescu, senatorul de Olt al Partidului Național Liberal și președintele organizației județene a formațiunii politice, a făcut miercuri seara o scurtă declarație politică referitoare la fondurile europene pe care România le-a accesat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și la discurile publice pe care le fac reprezentanții partidelor din opoziție legate de tăierile din aceste fonduri. Parlamentarul liberal transmite că nu este vorba de tăieri din fondurile solicitate de României prin acest plan ca urmare a unei incapabilități guvernamentale, ci de o ajustare impusă de Comisia Europeană.

„Guvernul român nu a pierdut în fața Comisiei Europene. Pentru buna informare a opoziției politice din România care-și construiește discursurile publice pe speculații lipsite de suport real și rațional, tăierile din fondurile europene solicitate de România prin PNRR nu sunt urmare a unei incapabilități guvernamentale, ci o ajustare impusă de Comisia Europeană în funcție de prioritățile considerate. Comisia Europeană a impus României un target de 29,2 miliarde euro pentru proiecte de redresare și reziliență, față de cele aproximativ 40 de miliarde de euro propuse inițial de România în PNRR. Altfel spus, cererea României a fost mai mare decât oferta Comisiei Europene”, a declarat senatorul PNL de Olt.

Potrivit liberalului Liviu Voiculescu, printr-o logică simplă, țara noastră „a trebuit să ajusteze o parte a proiectelor propuse în PNRR pentru a obține fondurile pe care Comisia Europeană este dispusă să le pună la dispoziție”. „Și totuși, 12% din această sumă a fost direcționată către Educație, o alocare peste media europeană (care este de 10%), ceea ce, contrar speculațiilor tendențioase lansate public de PSD (Partidul Social Democrat n.r.), reprezintă un real succes pentru Educația din România și pentru eforturile guvernamentale de atragere a fondurilor europene prin PNRR”, a mai precizat parlamentarul oltean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți