Senatorul PSD de Olt Paul Stănescu: „Lauda exagerată a domnului Cîțu nu miroase a bine”

Paul Stănescu, senator PSD de Olt și secretar general al partidului, a venit joi cu o nouă declarație politică cu privire la actuala guvernare și spune că optimismul pe care îl are premierul Florin Cîțu „nu este deloc molipsitor, ba din contră, este îngrijorător”. Parlamentarul oltean declară că prim-ministrul s-a specializat să vândă iluzii la foc automat despre campania de vaccinare, despre cât de bine merg negocierile privind alocarea fondurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență, despre cât de bună este starea economiei sau cum ne revenim la normalitate dacă ne vaccinăm.

Senatorul social democrat spune că toți românii își doresc să se revină la normalitate, însă acest lucru nu va avea loc începând cu data de 1 iunie așa cum a anunțat deja premierul Cîțu.

„Cu toții ne dorim să revenim la normalitate, însă acest lucru nu se va întâmpla de la 1 iunie așa cum a anunțat premierul. Normalitatea lui Cîțu nu va fi și normalitatea românilor. România trebuie să-și pună centura de siguranță mult timp de acum încolo. Când lumea întreagă se pregătește să se adapteze virusului, noi ne pregătim să dăm timpul înapoi. Probabil, Comitetul de Vândut Iluzii patronat de Cîțu, acela care ne va spune cum vom ajunge noi la normalitate, își va face datoria și va minții din considerente politice. Nu de asta avem nevoie, ci de moderație”, a declarat Paul Stănescu.

Parlamentarul oltean se întreabă și de unde ar putea veni optimismul exagerat al prim-ministrului: „Să vedem, de unde vine optimismul exagerat al lui Cîțu? Poate din învățământ, unde ritmul de vaccinare a scăzut și abia unul din doi profesori s-au vaccinat. Copiii nu sunt testați regulat. Școala încă se face online. Poate din cei puțin peste 3 milioane și jumătate de români care abia au fost vaccinați. Sau poate pentru că medicii de familie nu sunt pregătiți pentru a vaccina în cabinetele medical. Nu au materialele necesare și se feresc astfel să primească dozele trimise de Guvern. Mai mult, în cabinetele medicilor de familie românii nu au posibilitatea de a-și alege vaccinul. Dacă în urbanul mare a lăsat posibilitatea oamenilor să aleagă, nu același lucru trebuie să se întâmple și în urbanul mic sau în comune și sate? Sau acum pentru guvern există români Pfizer și români AstraZeneca sau Johnson & Johnson?”.

Senatorul PSD de Olt mai spune și că actualul guvern a deprins un obicei foarte prost, acela de a da responsabilități românilor, companiilor, administrațiilor locale, dar să nu ofere mai nimic în loc.

„Premierul Cîțu trebuie să înțeleagă că nu dă ordine și că este învestit să rezolve probleme și nu să creeze altele noi. Atenție la discriminare! Responsabilitatea, faptele și adevărul sunt primele arme pe care Guvernul trebuie să le folosească în lupta cu pandemia, nu iluziile”, a mai precizat parlamentarul Stănescu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<