19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Oficial. Centre de vaccinare anti COVID în 15 localități oltene

- Advertisement -

Sediul Prefecturii Olt a găzduit săptămâna aceasta o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Consiliului Județean Olt și reprezentanți ai unor unități administrativ teritoriale din județ, având ca scop facilitarea accesului la vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru un număr cât mai mare de persoane, prin intermediul echipei mobile. Autoritățile oltene anunță că în 15 localități, dintre care un oraș și 14 comune, vor fi amenajate spații pentru desfășurarea procesului de vaccinare, funcționarea acestora începând de luni, produsul biologic folosit de echipele mobile fiind cel de la Pfizer.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și pentru susținerea ritmului de vaccinare, în 15 localități din județul Olt, respectiv Crâmpoia, Cungrea, Mihăești, Osica de Sus, Ianca, Iancu Jianu, Brastavățu, Scărișoara, Fărcașele, Piatra Olt, Tia Mare, Dobrosloveni, Izbiceni, Vădăstrița și Vulpeni, vor fi amenajate spații pentru procesul de vaccinare. Vaccinarea va fi efectuată prin intermediul unor echipe mobile arondate unui centru fix de vaccinare din județ și va fi formată dintr-un medic, doi asistenți și un registrator. De asemenea, aceasta va funcționa de luni până vineri, pentru opt ore pe zi, în intervalul orar 09:00 – 17.00, în funcție de solicitări”, se arată într-un comunicat remis de reprezentanții instituției Guvernului din teritoriu.

Prefectura Olt mai transmite că pentru această campanie nu este necesară programarea prealabilă în platforma de vaccinare, vaccinarea realizându-se pe baza listelor cu persoanele care se vor vaccina în ziua respectivă, întocmite de către autoritățile administrației publice locale: „Programul privind procesul de vaccinare pentru fiecare unitate administrativ teritorială va fi comunicat în timp util. Reprezentanții administrației publice locale vor promova acțiunea de vaccinare, prin informarea corectă a cetățenilor cu privire la procesul de vaccinare, locația de vaccinare și tipul de vaccin utilizat, și anume Pfizer-BioNTech”.

În contextul noilor reguli privind vaccinarea în centrele fixe, fără programare prealabilă în platformă, la nivelul județului Olt va mai fi operaționalizat câte un flux de vaccinare în centrele din Slatina, Caracal, Corabia, Scornicești și Drăgănești Olt, mai precizează reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți