22 cazuri noi de Coronavirus, dar și un deces în județ, comunicate de autorități sâmbătă

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ….. de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în Olt, iar de la începutul pandemiei și până la această dată bilanțul total al cazurilor a ajuns la 14.354. În afară de aceste îmbolnăviri, sâmbătă s-au raportat și bolnavi internați în spital retestați pozitiv la COVID-19, oficialii de la Centru anunțând, de asemenea, și un deces în județ.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost șapte persoane reconfirmate pozitiv cu noul Coronavirus.

Din totalul celor 14.354 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 sunt 367 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea lor având și probleme de sănătate grave. În 24 de ore, din păcate, s-a comunicat unul dintre decesele acestora.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 54 ani, din mediul urban, care pe data de 22 aprilie s-a internat la Spitalul Orășenes Balș, cu o zi înainte, pe 21 aprilie, fiind pozitivat. În data de 26 aprilie, pacientul a fost transferat în Spitalul Municipal Câmpulung, unde miercuri, 5 mai, a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități, olteanul avea hipotensiune și gastrită.

Iar incidența cazurilor COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, este de 0,62 la mia de locuitori, Olt fiind unul dintre județele țării care se situează în scenariul verde. În această ultimă zi, rata de infectare la nivelul județului Olt a continuat să scadă ușor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<