6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Medicii de familie din județ au demarat și ei campania de vaccinare anti COVID-19

- Advertisement -

A început campania de vaccinare împotriva noului Coronavirus și la nivelul cabinetelor medicilor de familie din Olt. Sunt 38 de doctori, dintre care doi în mediul urban și 36 în rural, care și-au dat acordul de a se implica în derularea acestei campanii, vaccinul pe care îl administrează pacienților înscriși pe listele lor, dar și altor persoane care vor să se vaccineze, fiind Janssen (Johnson&Johnson).

Potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică, campania de vaccinare cu produsul biologic Johnson&Johnson a început în județ în urmă cu aproape o săptămână, mai precis în data de 5 mai.  

„Direcția de Sănătate Publică Olt a distribuit medicilor de familie   implicați în campania de vaccinare anti COVID-19 produsul biologic Janssen (Johnson&Johnson ), antidotul, materiale sanitare și materiale de protecție, necesare desfășurării campaniei în condiții corespunzătoare”, se arată într-un comunicat.

Primele doze de vaccin Johnsson&Johnsson, respectiv 90, au ajuns la medicii de familie încă de săptămâna trecută, iar în acest început de săptămână au mai fost distribuite alte 260 de doze. Numărul vaccinaților cu acest ser imunologic este până acum unul foarte mic, în mai puțin de o săptămână fiind doar zece persoane care au primit produsul Janssen. Vaccinul se administrează în doză unică.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți