Doar nouă infecții cu noul Coronavirus, raportate marți în Olt. A treia zi fără decese

Numai nouă îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 au fost comunicate în județ, în ultima zi, de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, iar de la începutul pandemiei și până la această dată bilanțul total al acestora a ajuns la 14.398. În afară de noile cazuri, marți s-au anunțat și bolnavi internați în spital retestați pozitiv la COVID-19, numărul acestora fiind aproape dublu. Din fericire, oficialii de la Centru nu au mai raportat niciun deces.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost și 15 persoane reconfirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Numărul lor este aproape dublu, având în vedere că marți s-au comunicat doar nouă persoane pozitivate cu noul Coronavirus.

Din totalul celor 14.398 de olteni diagnosticați cu virusul ucigaș, sunt 367 care au pierdut lupta cu boala de la începutul pandemiei, majoritatea lor având și comorbidități. Niciunul dintre decesele acestora nu s-a anunțat în ultima zi, marți fiind cea de-a treia zi în care în județ nu au fost persoane care să fi murit din cauza acestei boli.

Potrivit autorităților centrale, incidența cazurilor COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, este de 0,57 la mia de locuitori, județul Olt, ca de altfel și toate celelalte județe ale României, fiind în scenariul verde. Față de ziua anterioară rata de infectare este într-o ușoară scădere.

Situația cazurilor actualizată

14.397 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
9 cazuri noi
13.796 persoane vindecate
51 persoane internate
13 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor din județ
184 persoane aflate în izolare la domiciliu
230 persoane aflate în carantinare la domiciliu
56.065 teste efectuate de la începutul pandemiei, 263 fiind în ultima zi
367 decese

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<