2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus în județul Olt. 25 de infecții noi și un deces, raportate joi

- Advertisement -

Județul Olt are 14.441 de persoane care au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale comunicate joi de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. În ultima zi au fost alte 25 de îmbolnăviri noi cu noul Coronavirus, iar autoritățile centarle au comunicat din nou persoane internate în spital cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea COVID-19. Din păcate, s-a înregistrat și un nou deces.

Potrivit informațiilor oficialiilor de la Centru, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în unitățile medicale din județ, în ultimele 24 de ore au fost patru persoane reconfirmate pozitiv cu noul Coronavirus. 

Iar din totalul de 14.441 de olteni diagnosticați cu SARS-CoV-2, sunt 369 care au încetat din viață din cauza infecției cu virusul, însă majoritatea acestora aveau și alte boli asociate grave. Din păcate, autoritățile centrale au mai comunicat joi și un deces.

Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, din mediul rural, care pe 11 mai s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea spitalicească suport COVID din județul Olt, în aceeași zi fiind și pozitivat. O zi mai târziu, pe 12 mai, inima acestuia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, insuficiență respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie și infecție COVID-19. Ca și comorbidități, acesta avea insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA, în observatie abces hepatic.

Datele Grupului de Comunicare Strategică mai arată că incidența cazurilor de COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să fie scăzută în județul Olt și este de 0,56 la mia de locuitori, acesta fiind în scenariul verde.

Situația epidemiologică la zi

14.441 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
25 cazuri noi
13.859 cazuri vindecate de la începutul pandemiei
52 persoane internate
16 persoane internate pe secțiile Anestezie și Tearpie Intensivă ale spitalelor oltene
159 persoane aflate în izolare la domiciliu
205 persoane aflate în carantinare la domiciliu
56.655 teste efectuate de la începutul pandemiei, 272 fiind în ultima zi
369 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți