10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un pescar din Băbiciu, cercetat penal după ce a braconat pe râul Olt. Capturase un somn de patru kilograme

- Advertisement -

Jandarmii olteni au continuat și miercuri seara să desfășoare acțiuni specifice de prevenire și combatere a braconajului piscicol, în jurul orei 20:00, întrerupând o faptă de braconaj, însă până la prinderea sa, autorul, un bărbat de 58 de ani, din comuna Băbiciu, a reușit să prindă un somn cu greutatea de patru kilograme din râul Olt. În momentul depistării, pescarul avea asupra lui și captura, dar și ustensilele folosite la prinderea peștelui, pe care oamenii legii l-au găsit viu și l-au redat mediului acvatic.  

În dreptul localității Băbiciu, pe luciul de apă al râului Olt, a fost depistat un bărbat, cu domiciliul în comuna Băbiciu, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial folosind o ambarcațiune pneumatică și unelte interzise. Asupra acestuia, în unealta de pescuit, a fost găsit capturat un pește din specia somn, cu greutatea de patru kilograme, aflându-se în stare vie, astfel jandarmii au procedat la redarea lui mediului acvatic, prin deversare în apa râului Olt. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză a braconat, folosind unelte interzise, introduse în apa râului Olt. Bunurile au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.

Pe numele olteanului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie.

Jandarmii reamintesc că până în data de 7 iunie, prin ordin comun al ministrului agriculturii și dezvoltării și al ministrului mediului, apelor și pădurilor, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți