15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a dat start vaccinării anti COVID-19 în centrul drive-through amenajat în Parcul Tineretului din Slatina

- Advertisement -

UPDATE: În prima zi de la deschiderea centrului de vaccinare împotriva noului Coronavirus, de tip drive-thru, din Parcul Tineretului Slatina, s-au realizat 104 doze de vaccin, dintre care 47 au fost din produsul Pfizer-BioNTech și 57 din serul Johnson&Johnson.

Știrea inițială: Primăria Slatina, în parteneriat cu Prefectura și Direcția de Sănătate Publică Olt, au luat decizia de a înființa în Parcul Tineretului din zona gării un centru de vaccinare împotriva noului Coronavirus, de tip drivre-thru, acesta fiind deschis în după-amiaza zilei de vineri la ora 15:00. Aici se pot vaccina nu doar șoferii și pasagerii din mașinile conduse de aceștia, dar și simpli trecători, iar tot ce trebuie să știe aceștia este că au nevoie doar de actul de identitate asupra lor, fără a mai fi nevoie de vreo programare.

Centrul destinat vaccinării anti COVID-19 are două fluxuri, intrarea fiind dinspre strada Artileriei cu ieșire pe strada Tunari, aici desfășurându-șib activitatea cadre medicale cu experiență. Vaccinarea poate fi făcută în fiecare zi a săptămânii, în intervalul orar 14:00 – 21:00, produsele biologice care sunt folosite fiind Pfizer-BioNTech, ce se realizează în două doze, și Janssen (Johnson&Johnson), care se administrează într-o singură doză.

La evenimentul de inaugurare al centrului, care va funcționa timp de cel puțin trei luni, printre participanți s-au numărat Emil Moț, primarul municipiului Slatina, prefectul de Olt Florin Homorean și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, dar și mai multe forțe de ordine pentru a asigura siguranța și ordinea publică în zonă.

„Astăzi am deschis acest centru de vacinare, împreună cu reprezentanții Prefecturii și DSP, pe o perioadă de trei luni, de la ora 14:00, îi invităm pe toți slătinenii, și nu numai, atât în mașină, cât și cei care nu au mașină și nu vor să se ducă la cele trei centre de vaccinare de la Liceul Agricol, pot veni aici și să se vaccinexze începând la de la ora 14:00 până la ora 21:00, în fiecare zi, timp de trei luni. Este cel mai îndelungat proiect din țară. Nimeni nu are deschis un astfel de centru pentru trei luni, în fiecare zi. Vă așteptăm dragi slătineni să vă vaccinați cu serul Pfizer, se poate face inclusiv rapelul, și se mai administrează vaccinul Johnson and Johnson. Eu consider că ce am făcut astăzi (vineri n.r.) este un lucru bun pentru sănătatea slătinenilor și este un pas îniante pentru a trece de această pandemie de a ne relua viețile noastre”, a declarat edilul Emil Moț.

Prefectul de Olt Florin Homorean este, de asemenea, încântat de inițiativa care a fost luată, acesta spunând că în primele 24 de ore s-ar putea vaccina la centrul drive-through din Parcul Tineretului cel puțin o mie de persoane, însă dacă cererea va fi și mai mare nu vor fi probleme în privința aprovizionării acestuia.  

„Este o acțiune în parteneriat Primăria Slatina și Instituția Prefectului, am avut această idee împreună, pentru a oferi mai multe șanse cetățenilor care doresc să se vaccineze. Vom menține deschis trei luni, poate și mai mult dacă vom avea suficienți cetățeni care vor dori să se vaccineze aici. Facem un apel la cetățenii noștri să se vaccienze pentru că este singura modalitate prin care putem lupta împotriva pandemiei COVID-19. Poate nu singura, dar este cea mai eficientă, pentru a nu mai purta mască. De mâine (sâmbătă, 15 mai n.r.) nu vom mai purta mască, vom mai avea și alte măsuri de relaxare, dar există o puternică legătură între măsurile de relaxare și gradul de vaccinare. Facem apel la cetățeni să folosească toate posibilitățile oferite de autorități să se vaccineze, că vorbim de centrele de vaccinare știute până acum, acest centru drive-thru sau de echipele mobile. Avem doze suficiente în depozitul DSP, sunt doze suficiente la depozitul regional Craiova, nu avem o problemeă în a asigura vaccinurile și dacă am avea o mie de cetățeni care vor să se vaccineze în următoarele 24 de ore nu vom avea probleme de aprovizionare”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Nici nu s-a deschis bine centrul drive-through din Parcul Tineretului, pentru că deja conducătorii auto și pasagerii din primele aproape zece autoturisme se prezentaseră la acesta pentru a se vaccina. Șoferul și persoana din prima mașină chiar au solicitat de a fi vaccinați cu produsul de la Janssen, spunând că este foarte bine să ne vaccinăm anti COVID-19, pentru a ieși din pandemie, și este un lucru că s-a înființat un astfel de centru și la Slatina.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Olt, undeva la aproximativ 14% din totalul populației eligibile vaccinării din județ s-a imunizat până acum, adică aproape 97.000 de persoane s-au vaccinat cu unul dintre cele patru seruri, respectiv Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson.

„În județ există nouă centre de vaccinare în care sunt incluse 30 de fluxuri, dintre care putem spune că patru sunt în cadrul Ministerului Apărării Naționale și două fluxuri în cadrul Centrului Militar Județean. De la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, în Olt s-au realizat până acum aproximativ 97.000 de doze de vaccin împotriva COVID, fiind folosite serurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Janssen. Noi sperăm ca populația să înțeleagă că vaccinarea anti COVID-19 este singura măsură de prevenție a bolii. Legat de acest centru drive-through deschis astăzi (vineri n.r.) la Slatina, vă pot spune că vaccinul folosit este în cantitate suficientă, așteptăm cetățenii să vină în număr cât mai mare, mai ales că este program până la ora 21:00, pentru a se vaccina. Dacă nu suntem uniți să înțelegem eficiența vaccinului, nu rezolvăm nimic”, a declarat asistenta Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP.

    

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți