4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doar două infecții noi cu virusul SARS-CoV-2, dar și un deces în Olt, raportate luni

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat ultimele cifre despre cazurile de Coronavirus înregistrate în județul Olt, iar luni s-au anunțat numai două infecții noi cu virusul COVID-19. Bilanțul de la începutul pandemiei a ajuns la nu mai puțin de 14.467 de îmbolnăviri. Din păcate, autoritățile centrale au mai anunțat și un deces.

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, unde sunt tratați cei care au contractat virusul, și care erau deja pozitivi, nici o persoană din județ nu a mai fost reconfirmată pozitiv cu noul Coronavirus.

Iar dintre cei 14.467 de olteni confirmați cu SARS-CoV-2, 375 au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având și comorbidități. Din păcate, în ultima zi a fost raportat unul dintre aceste decese.

Vorbim despre o femeie, în vârstă de 79 de ani, din mediul rural, care pe 22 aprilie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar cu o zi înainte a fost pozitivată. Sâmbătă, 15 mai, inima acesteia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar ca și comorbidități avea diabet zaharat tip II.

Incidența COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să fie scăzută, ajungând la 0,45 cazuri la mia de locuitori, Olt fiind un județ în scenariul verde. Rata de infectare este identică cu cea care s-a anunțat și în ultima zi a săptămânii trecute.

Situația epidemiologică la zi

14.467 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
2 cazuri noi
13.892 cazuri vindecate de la începutul pandemiei
54 persoane internate
14 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă
146 persoane aflate în izolare la domiciliu
194 persoane aflate în carantinare la domiciliu
57.452 teste efectuate de la începutul pandemiei
375 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți