10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 300 de persoane s-au vaccinat anti COVID-19 până acum la centrul drive-thru din Parcul Tineretului Slatina

- Advertisement -

Inaugurat în urmă cu trei zile în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, centrul de vaccinare împotriva noului Coronavirus, de tip drive-through, nu prea a fost „luat cu asalt” de șoferi și nici de simplii cetățeni care au trecut prin zonă. Dacă autoritățile aveau pregătite undeva la o mie de doze din produsele biologice Pfizer-BioNTech și Janssen (Johnson&Johnson), până acum au fost administrate puțin peste 300 dintre acestea.

În prima zi s-au realizat cele mai multe vaccinări în mașină – 104, în timp ce în următoarele două zile numărul dozelor de vaccin administrate au început să scadă la 103 sâmbătă și 97 duminică. Iar din totalul celor 304 seruri utilizate, 161 au fost de la Janssen, iar 143 de la Pfizer.

Vineri a fost deschis centrul de vaccinare drive-thru din Parcul Tineretului, iar reprezentanții Primăriei Slatina, Prefecturii și Direcției de Sănătate Publică Olt au promis că acesta va funcționa pentru o perioadă de trei luni, în intervalul orar 15:00 – 21:00. Sunt două fluxuri de vaccinare aici, iar cele două seruri biologice sunt administrate de personal medical calificat. Vaccinul Pfizer-BioNTech se realizează în două doze, așadar la centrul drive-through poate fi efectuat inclusiv rapelul, în timp ce Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză.

Persoanele care se prezintă la acest centru de vaccinare anti COVID-19 trebuie să prezinte doar actul de identitate, fără a mai avea nevoie și de o programare în prealabil.    

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți