13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Carmen Marinescu, fosta șefă a Tribunalului Olt, eliberată condiționat

- Advertisement -

Carmen Eugenia Marinescu, fostul președinte al Tribunalului Olt, care în anul 2017 a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat că a luat mită pentru a-l elibera pe afaceristul Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial, a scăpat de stat în spatele gratiilor. După ce prima instanță i-a respins două cereri de eliberare condiționată, magistrații Tribunalului Dolj au admis marți, 18 mai, contestația fostei judecătoare Marinescu și a dispus eliberarea sa condiționată, decizia instanței de judecată fiind una definitivă.  

„(…) Admite contestaţia formulată de contestatoarea Marinescu Eugenia – Carmen împotriva sentinţei penale numărul 472/2021 din data de 23 februarie 2021 pronunţată de Judecătoria Craiova în dosarul numărul 3136/215/2021. Desfiinţează sentinţa penală numărul 472/2021 din data de 23 februarie 2021 pronunţată de Judecătoria Craiova în dosarul numărul 3136/215/2021 şi, rejudecând, în temeiul articolului 587 din Codul de procedură penală şi articolul 100 din Codul penal, admite propunerea de liberare condiţionată formulată de comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Craiova privind liberarea condiţionată a condamnatei Marinescu Eugenia – Carmen. Dispune liberarea condiţionată a condamnatei Marinescu Eugenia – Carmen de sub puterea mandatului 265/2017 emis de Curtea de Apel Craiova în baza sentinţei penale numărul 184/2016. În temeiul articolului 275, alineatul 3, din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. (…)”, se arată în soluția pe scurt în dosarul 3136/215/2021, pronunţată în şedinţa publică de marți.    

Potrivit rechizitorului procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, în perioada august – septembrie 2011, Carmen Marinescu, în calitate de magistrat judecător în cadrul Tribunalului Olt – Secția Penală la acea vreme, a pretins și a primit prin intermediul inculpatului Dumitru Cismaru, avocat în cadrul Baroului Olt, de la o persoană denunțătoare, suma de 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate unui inculpat din familia denunțătorului și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza.

Acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, în formă continuată, și fals în declarații în formă continuată, fosta șefă a Tribunalului Olt a fost condamnată, în vara anului 2017, la 8 ani de închisoare. În aceeași cauză, și soțul lui Carmen Eugenia Marinescu, Iuliu Severus Marinescu, acuzat de spălare de bani, în formă continuată, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare. De asemenea, avocatul Dumitru Cismaru a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, acuzațiile aduse acestuia fiind complicitate la luare de mită, trafic de influență și complicitate la spălare de bani, în formă continuată. Atât soțul fostului președinte al instanței de judecată, cât și avocatul din Baroul Olt, au petrecut o perioadă în pușcărie, primul fiind eliberat condiționat în anul 2018, în timp ce al doilea în 2019.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți