15.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Emil Albotă: „PNRR – tot la stadiul de «o să»”

- Advertisement -

Emil Albotă, deputat PSD de Olt, i-a adresat recent ministrului Economiei, Claudiu Năsui, o interpelare privind stadiul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) așteptând un răspuns care să sublinieze criteriile de includere a proiectelor unităților administrativ-teritoriale în cadrul planului și dacă, în acest moment, există un acord defalcat al proiectelor naționale, depuse la nivel european. Răspunsul ministerului a venit, iar parlamentarul oltean consideră că acesta este unul ridicol, care prezintă, în aproape două pagini, faptul că PNRR este încă la stadiul de „o să”, „consultare”, „organizare” și „discuții informale”, iar principalele criterii de aprobare a proiectelor „trebuie să răspundă principiilor de a nu prejudicia semnificativ obiectivele de mediu” și de a contribui „la tranziția privind schimbările climatice și tranziția digitală”.

Deputatul social democrat mai spune că „răspunsul menționează dezbateri publice și întâlniri de lucru cu mii de persoane, în condițiile în care știm că au refuzat permanent consensul politic, dialogul și implicarea actorilor sociali. În plus, pentru a primi finanțare nerambursabilă, documentațiile tehnico-economice trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2022, lucru greu de crezut, având în vedere că încă nu se cunosc direcțiile specifice de finanțare”.

„Din păcate, concluzia răspunsului este că sunt «încă în derulare procesele de consultare și negociere dintre ministere și Comisia Europeană, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, să se definitiveze structura finală a planului». Așadar, PNRR se zbate să supraviețuiască în lupta intereselor politice dintre PNL și USR, fiind în comă indusă din cauza incompetenței și loviturilor partinice date de cei care văd în el o poliță de asigurare a membrilor de partid, nu o șansă de redresare a economiei naționale”, a declarat parlamentarul Emil Albotă în urma răspunsului venit de ministrul Economiei după interpelarea pe care a făcut-o cu privire la stadiul PNRR.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți