20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Intervenție promptă a forțelor de ordine în cazul unui bărbat care amenința că aruncă în aer un bloc din Slatina

- Advertisement -

Pompierii, dar și polițiștii slătineni, au fost în alertă miercuri seara după ce un bărbat dintr-un bloc de pe strada Primăverii, din municipiul Slatina, a amenințat că va arunca în aer întreg imobilul.

Speriați, locatarii din bloc au ieșind în stradă cât au putut de repede pentru a nu li se întâmpla ceva, iar la fața locului au acționat imediat echipe care au oprit gazele, dar și salvatori ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

„Au fost direcționate la fața locului o autospecială de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj SMURD, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj CBRN, dar nu a fost nevoie de intervenția forțelor și mijloacelor Detașamentului Slatina. Bărbatul a fost preluat de un echipaj de poliție”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

După intervenția în forță, polițiștii au reușit să-l imobilizeze pe bărbat și să-l ducă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru un control.

„Cel în cauză va fi transportat la UPU Slatina pentru un control psihiatric, după cele petrecute. În acest moment, situaţia este sub control, după intervenţia în forţă şi imobilizarea bărbatului care ameninţa că va arunca în aer întregul bloc”, a transmis Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Motivul de la care bărbatul a trecut la amenințarea că dă foc apartamentului în care stă și aruncă blocul în aer este faptul că în cursul zilei de miercuri sora sa a fost reținută și încarcerată pentru că nu a achitat o amendă penală primită cu mai mulți ani în urmă. În aceeaşi locuinţă stă și mama bărbatului, însă condițiile de trai ale celor trei sunt unele modeste.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți