14.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zece olteni, pozitivi la virusul SARS-CoV-2 în ultima zi. Autoritățile au anunțat și un deces

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a comunicat ultimele date despre situația cazurilor de Coronavirus înregistrate în județul Olt, iar joi s-au anunțat alte zece infecții noi. Bilanțul de la începutul pandemiei a ajuns la nu mai puțin de 14.506 îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2. Continuăm să avem bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la infecția COVID-19 și la retestare au avut același rezultat, iar oficialii de la Centru au mai raportat și un nou deces.

Potrivit statistictilor GCS, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, unde sunt tratați cei care au contractat virusul, și care erau deja pozitivi, alte două persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Iar dintre cei 14.506 olteni confirmați cu SARS-CoV-2, 376 au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având și comorbidități. Din păcate, în ultima zi a fost raportat unul dintre aceste decese.

Vorbim de un bărbat, în vârstă de 83 de ani, din mediul rural, care pe 16 mai s-a prezentat în Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Caracal, unitatea spitalicească suport COVID din Olt, zi în care a fpst și pozitivat. Miercuri, 19 mai, inima acestuia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiac, insuficiență respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca boli asociate avea bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială grad II, insuficiență renală cronică, diabet zaharat tip II și sechele accident vascular cerebral.

Incidența Coronavirus, cumulată la 14 zile, continuă să fie scăzută și este de 0,47 cazuri la mia de locuitori, județul Olt fiind în scenariul verde.

Situția cazurilor de Coronavirus actualizată

14.506 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

10 cazuri noi

13.942 cazuri vindecate

38 persoane internate

12 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă

149 Persoane aflate în izolare la domiciliu

202 persoane aflate în carantinare la domiciliu

58.404 teste efectuate de la începutul pandemiei, 305 fiind realizate în ultima zi

376 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți