6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident la trecerea de nivel cu calea ferată din Enoșești – Piatra Olt. Un autotren a fost acroșat de un tren

- Advertisement -

Eveniment rutier, sâmbătă dimineața, pe Drumul Național 64, în localitatea Piatra Olt, la trecerea de nivel cu calea ferată. Un TIR a fost acroșat de un tren și, din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Accidentul a fost sesizat polițiștilor prin apelul de urgență 112, în jurul orei 04:30.

„Poliţiştii Serviciului Rutier Olt s-au deplasat la fața locului, unde, la trecerea la nivel cu calea ferata Piatra Olt – Slatina a fost găsit un autotren avariat ce a fost acroșat de un tren ce circula din directia Piatra Olt către Slatina, fără a rezulta victime omenești. Conducătorul auto, un bărbat de 51 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Șoferul TIR-ului a fost sancționat contravențional fiindu-i reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Totodată, circulația rutieră pe sensul Găneasa către Caracal se desfășoară la ora actuală pe un singur sens, iar conducătorii auto au ca rută alternativă Găneasa – Slătioara – Piatra Olt.

Echipaje de salvatori ale ISU Olt au intervenit la fața locului.

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială pentru descarcerare și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit în această dimineață, la un accident feroviar, produs la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Enoșesti. În accident au fost implicate un tren regio, în care se aflau doi călători și o stupină, în care se afla doar șoferul. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Șoferul stupinei, în vârstă de 51 de ani, din Râmnicu Vâlcea, nu prezenta urme de traumă și a refuzat examinarea și transportul la spital”, a spus Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU.

Pentru îndepărtarea stupinei de pe calea ferată, pompierii au acționat cu ajutorul accesoriilor pentru descarcerare și au îndepărtat cei peste 70 de stupi de albine, în sprijinul militarilor a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Piatra Olt, cu un buldoexcavator.

Undeva în jurul orei 09:00 circulația rutieră și feroviară a fost reluată în zonă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți