19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Lituanianca stabilită în Stoenești, care anul trecut și-a omorât copila de doar două luni, condamnată la 18 ani de închisoare

- Advertisement -

Gabriele Vasiliauskaite, tânăra de origine lituaniană și stabilită în comuna Stoenești care în vara anului 2020 și-a omorât fetița în vârstă de numai două luni, a avut o primă condamnare de 8 ani și 4 luni de închisoare, sentința fiind data de magistrații Tribunalului Olt. Însă, după apelul făcut de procurori, Curtea de Apel Craiova a desființat sentința data de instanța olteană, cauza fiind trimisă spre rejudecare. Astfel, săptămâna trecută, tânăra acuzată de omor calificat a primit o nouă condamnare, de data aceasta pedeapsa fiind de 18 ani de închisoare. Decizia Tribunalului Olt nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel în zece zile de la pronunțare. Până marți, 25 mai, decizia instanței de judecată nu fusese încă atacată cu apel.

Lituanianca stabilită în comuna Stoenești a primit o condamnare de 6 ani de închisoare pentru tentativă de omor, în cazul faptei petrecută cu o lună înainte de crimă când a agresat-o pe copilă, aceasta fiind internată împreună cu ea la Spitalul Clinic de Urgență „Marie Curie” din București. Totodată, a fost condamnată și la 16 de ani de închisoare pentru omor calificat.

Ambele pedepse au fost contopite, femeia urmând a sta în spatele gratiilor 18 ani. „(…) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei pentru faptele deduse judecăţii urmând sa execute pedeapsa cea mai grea de 16 ani închisoare la care adaugă o treime din cealaltă pedeapsă respectiv 2 ani închisoare urmând sa execute pedeapsa rezultantă de 18 ani închisoare in regim de detenţie. (…)”, se precizează în hotărârea magistraților olteni din data de 20 mai.  

Crima a avut loc la începutul lunii iunie 2020, iar tânăra și-a omorât fiica pentru că plângea. „Inculpata, lituaniancă de origine, dar stabilită în Stoenești, ca urmare a unei relații de concubinaj cu un bărbat din localitate, pentru că fiica minoră, în vârstă de două luni, plângea, a încercat să o liniștească și nu reușea. Atunci a început să o zdruncine foarte tare, astfel încât creierul s-a lovit puternic de cutia craniană și s-a produs un hematom, iar pentru că micuța a continuat să plângă, atunci a continuat să o agreseze, iar în urma loviturii producându-i-se fractura coloanei, iar la scurt timp a decedat”, declara atunci Anca Anuța, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Mama micuței ucise mai avea acasă și un băiat, de aproximativ doi ani la acea vreme, iar tatăl acestora era atunci plecat la muncă în Anglia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți