10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD Iancu consideră că PNRR este un „plan pentru sărăcirea românilor şi distrugerea României”

- Advertisement -

Marius Iancu, deputat PSD de Olt, a făcut recent o declaraţie referitor la ce înseamnă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru români, dar şi pentru ţara noastră. Parlamentarul mai spune că actuala Guvernare şi preşedintele Klaus Iohannis mint când declară că România are 29 miliarde euro din PNRR, în realitate fiind vorba doar de 14 miliarde de euro.

„Planul Național de Redresare și Rezilienta este de fapt un Plan Sinistru de Austeritate care va scădea dramatic nivelul de trai în România! Guvernul Cîțu și președintele Iohannis mint când spun că România are 29 miliarde euro din PNRR. În realitate, sunt 14 miliarde euro, iar diferența de 15 miliarde euro este un împrumut de tip FMI, un nou experiment social și economic făcut pe români, pe care Cîțu, Ghinea și Iohannis l-au acceptat fără să comenteze, fără să caute alte soluții”, a declarat deputatul social democrat.

Marius Iancu a prezentat şi planul sinustru, iar acesta este: înghețarea pensiilor pe 5 ani; înghețarea salariilor pe 5 ani; înghețarea alocațiilor; creșterea vârstei de pensionare; creșterea taxelor în domeniul IT și pentru IMM-uri, adică distrugerea unor sectoare care au fost deja afectate de pandemie; dublarea impozitelor pe proprietate pentru persoanele fizice și juridice. „În schimb, prețurile la utilități, combustibili, alimente și alte produse vor crește în continuare, la fel ca inflația”, spune parlamentarul oltean, care a făcut o comparaţie cu ce s-a întâmplat şi în timpul Guvernării Boc – Băsescu.

„Exact ca în 2009, în timpul Guvernării Boc-Băsescu, românii sunt din nou victimele minciunilor și manipulărilor unor politicieni care fac agenda de lucru în afara țării și refuză să se uite la potențialul economic al României și să le ofere un trai mai bun românilor! Guvernul lui Iohannis PNL-USR distruge tot și aruncă voit, România în criză, sărăcindu-i pe români!”, a adăugat deputatul PSD de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți