13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Etajele superioare ale Secţiei Psihiatrie a Spitalului Slatina, unde a avut loc un incendiu, vor fi redeschise

- Advertisement -

În urma incendiului produs luna trecută la parterul noii Secţii de Psihiatrie a celei mai mari unităţi medicale din judeţul Olt, Spitalul Slatina, de pe strada Trandafirilor, pacienţii care erau internaţi aici au fost transferaţi în clădirea fostei secţii din municipiu, precum şi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci. Acum, etajele superioare ale imobilului vor fi redeschise şi se vor primi din nou bolnavi.

În perioada următoare, Consiliul Judeţean Olt cu fonduri proprii va reabilita şi partea clădirii care a fost afectată de foc şi fum, respectiv parterul, spune Marius Oprescu, preşedintele instituţiei administrative: „Am hotărât ca etajele superioare să le putem folosi pe un circuit separat, astfel încât să nu fie afectat actul medical pentru aceste etaje care nu au fost afectate de incendiu, pentru ca în perioada următoare, partea afectată a clădirii, bineînţeles, să o refacem cu bani de la Consiliul Judeţean Olt. O parte dintre pacienţi se vor muta pe cele două etaje care nu au fost afectate de incendiu, iar dacă nu vor încăpea toţi acolo o parte va rămâne la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci”.

Legat de anchetă desfăşurată în urma incendiului de instituţii abilitate, preşedintele CJ Olt a declarat că în aceast moment nu este finalizată. „Când vom avea rapoartele, acestea vor fi făcute publice”, a adăugat Marius Oprescu.

Incendiul de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Slatina, situată pe strada Trandafirilor, s-a produs pe 21 aprilie, fapt care a dus la activarea planului roșu de intervenție. Au fost mai multe echipaje de salvatori la fața locului, inclusiv din alte județe, din datele preliminare constatându-se că focul a fost pus intenționat de un pacient care intrase în sevraj și se afla internat în izolatorul de la parterul clădirii, acesta folosind se pare o brichetă cu ajutorul căreia a aprins materialele combustibile din interiorul acestuia.

Focul s-a manifestat la parterul secției SJU, recent reabilitată și modernizată, cu degajări mari de fum.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți