11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, despre campania de vaccinare anti COVID la Olt: „A început să meargă din ce în ce mai prost”

- Advertisement -

Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, a răspuns joi, în urma şedinţei ordinare desfăşurată în Sala Europa a instituţiei adinistrative, mai multor întrebări adresate de jurnalişti, iar una dintre acestea a fost despre modul în care se desfăşoară campania de vaccinare împotriva noului Coronavirus în judeţ. Concluzia acestuia este că, la acest moment, campania „a început să meargă din ce în ce mai prost” nu doar în Olt, ci şi în România, motivul fiind acela că oamenii nu se mai vaccinează fiind reticenţi.  

„Din toate informațiile pe care le am campania de vaccinare decurge foarte încet pentru că lumea nu se vaccinează. Acum care sunt motivele, ele sunt multiple și nu vreau să intru într-o discuție detaliată, poate fi și proasta comunicare cu ei, să fie anunțați că trece o anumită caravană care vaccinează în localitatea respectivă sau campania națională făcută de Guvernul României, în care oamenii nu au încredere. Vom afla pe parcurs care este adevărul, care sunt motivele pentru care românii sunt din ce în ce mai reticenți. Cei care și-au dorit să se vaccineze deja, s-au vaccinat. Nu numai la nivelul județului Olt, ci în toată țara, această campanie a început să meargă din ce în ce mai prost”, a spus Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a declarat şi că instituţia pe care o conduce s-a implicat în desfăşurarea campaniei de vaccinare. „CJ Olt a răspuns prezent pentru a fi alături de autoritățile statului în acestă campanie de vaccinare și în general în toate acțiunile de combatere a pandemiei COVID-19. Numai că, indiferent ce facem noi, nu mai depinde de noi la un moment dat. Oamenii trebuie să conștientizeze singuri acest lucru și să aleagă singuri să se vaccineze, este alegerea fiecăruia. Nu-i putem obliga”, a explicat Marius Oprescu.

De asemenea, Oprescu a adăugat că şi primarii comunităţilor din judeţ au fost implicaţi în desfăşurarea caravanelor de vaccinare de la nivel local: „Primarii comunităţilor din judeţul Olt se implică prin faptul că promovează prezenţa unei caravane de vaccinat la ei în localitate, într-o anumită dată. Bineînţeles că şi primarii, la fel cum am spus şi eu, nu pot influenţa decizia oamenilor de a se vaccina. Este o decizie pe care fiecare om trebuie să o ia singur, adică nu putem să facem acest lucru. Noi de fiecare dată, şi autorităţile judeţene, şi autorităţile locale, aşa cum am spus, am fost alături de instituţiile statului abilitate în desfăşurarea acestei campanii, astfel încât oamenii să ştie că pe data de 22 este o caravană care vine la noi în localitate. Cei care vreţi să vă vaccinaţi veni acolo, două tipuri de vaccin, alegeţi cu care vreţi să vă imunizaţi. Cam atât putem să facem noi şi, bineînţeles, am pus la dispoziţie sălile unde s-au desfăşurat aceste campanii de vaccinare”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți