Platoul din fața Primăriei Caracal, locaţia de desfăşurare a unei reconstruiri istorico – militară

Platoul din faţa Primăriei municipiului Caracal va fi sâmbătă locul de desfăşurare a unui eveniment cultural-istoric dedicat Aniversării Bicentenarului Revoluției din Țara Românească din 1821 – Tudor Vladimirescu. Astfel, în intervalul orar 19:00 – 22:00, are lor o reconstruire istorico – militară care va readuce în memorie momentul istoric al Revoluției de acum 200 de ani.

Organizator al manifestării este Asociația Culturală „Tomis”, care va reconstitui evenimentele vremii printr-o reprezentație unică.

„Membrii Asociației îmbrăcați în uniforme de epocă, cu echipamente militare specifice începutului de secol XIX, vor evoca faptele eroice ale înaintașilor de acum 200 de ani. Vor fi prezentate mânuirile de arme, luptele și faptele pandurilor din timpul Revoluției de la 1821. Întreg programul va fi moderat și coordonat de profesor doctor Costin Scurtu”, transmit reprezentanţii Primăriei Caracal.

Sursa citată mai arată că accesul persoanelor se face conform prevederilor Hotărârii Guvernului 550 din 14 mai 2021. Aşadar, pot participa la eveniment persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore. „Vă adresăm rugămintea să respectăm regulile specifice pandemiei de COVID-19 și să ne bucurăm împreună de această reconstituire istorico-militară”, au mai precizat autorităţile locale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<