12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Municipiul Caracal are cea mai mare acoperire vaccinală anti COVID din județ – 27,25%. Comuna Ipotești stă cel mai prost la acest capitol – 3,24%

- Advertisement -

#ROVACCINARE, platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, a dat publicității luni date privind situația vaccinării în România, pe localități. Datele Institutului Național de Sănătate Publică privind persoanele vaccinate sunt extrase în data de 26 mai, iar în funcție de procentul acoperirii vaccinale nicio unitate administrativ teritorială din Olt nu se află în primele zece localități ale țării. Totuși, din statisticile oficiale afișate la nivelul județului cea mai mare acoperire vaccinală este în municipiul Caracal – 27,25%, iar cea mai mică este în comuna Ipotești – doar 3,24%.

Din datele ROVACCINARE, la nivelul municipiilor, așa cum exemplificam și mai sus, cea mai ridicată acoperire vaccinală este în Caracal – 27,25%, în timp ce la Slatina este cea scăzută, de 26,07%.

Pe orașe, cea mai mare este în Corabia – 23,94%, iar cea mai mică este în orașul Potcoava – 10,52%. La comune, cel mai bine stă Slătioara, unde acoperirea vaccinală este de 26,90%, iar cel mai prost Ipotești, cu numai 3,24% acoperire vaccinală.

Statisticile oficiale sunt raportate la populația cu domiciliul în fiecare din cele 112 localități ale Oltului la data de 1 ianuarie 2020. Totodată, datele fac referire doar la oltenii cărora până la data de 26 mai le-a fost administrată prima doză de vaccin. Persoanele din județ primesc în prezent patru produse biologice, și anume Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca (realizate în două doze n.r.) și Janssen (Johnson & Johnson) care se face într-o singură doză.

Situația acoperirii vaccinale pe județe poate fi accesată la adresele http://bit.ly/situatie-localitati-26mai și http://bit.ly/situatie-vaccinare-26mai (harta județelor), cea de la nivelul județului Olt fiind următoarea:

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți