27.6 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 150 de şoferi au rămas fără permisul auto, într-o săptămână. Majoritatea au fost depistaţi conducând cu viteză

- Advertisement -

Săptămâna trecută, polițiștii rutieri din Olt au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză. Nu puţini şoferi au fost cei care au fost depistaţi „călcând pe bec”, peste 150 dintre aceştia rămânând şi fără permisul de conducere. Aproape o sută doar pentru că au apăsat prea tare pedala de acceleraţie a autoturismelor la volanul cărora se aflau, iar alţi 18 pentru că erau într-o stare avansată de ebrietate.

Concret, în urma activităţilor desfăşurate, oamenii legii au aplicat 1.343 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, fiind reţinute 157 de permise de conducere. Dintre acestea, 18 au fost pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, 98 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de kilometri pe oră şi 41 pentru alte abateri, fiind retrase şi 48 de certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii au constatat şi 23 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, şapte fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, zece pentru conducere fără permis şi şase pentru alte abateri.

Alcoolemie de 1,30 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat în cazul unui şofer oprit la Brastavăţu

Unul dintre conducătorii auto prinşi băuţi la volan este un bucureştean, iar acesta avea o alcoolemie de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat.

Vineri, pe raza comunei Brastavăţu a fost depistat bărbatul de 36 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,30 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Şi sâmbătă, în comuna Voineasa, a fost depistat un bărbat de 27 de ani, din comuna Bârza, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,85 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.        

Ambii conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice, iar în cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot sâmbătă, pe raza comunei Valea Mare, a fost depistat un tânăr de 27 de ani, din comuna Perieţi, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,47 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conducătorul auto a refuzat prelevarea de mostre biologice, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți