10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copil de 10 ani, izbit în plin de un autoturism la Ipotești. În urma impactului, acesta a fost găsit inconștient

- Advertisement -

Accident de circulație miercuri, puțin înainte de ora prânzului, pe Drumul Județean 546 D, în comuna Ipotești. Un băiat, în vârstă de numai 10 ani, din localitate, a fost lovit de un autoturism condus de o femeie de 50 de ani, din municipiul Slatina, iar în urma impactului violent acesta a fost aruncat la câțiva metri și a căzut pe asfalt.

Potrivit unor surse locale, victima este elev în clasa a IV-a la școala din Ipotești, în timp ce șoferița care a dat peste el cu mașina este învățătoare la clasa a III-a din aceeași unitate de învățământ. Se pare că micuțul ajunsese acasă, însă a vrut să se întoarcă până la școală pentru că își uitase pantofii. S-a dus până la microbuzul școlar, iar șoferul urma să ajungă din nou la unitatea de învățământ și i-a transmis că îi va aduce el ce uitase, spunându-i să îl aștepte. Copilul a plecat de lângă microbuz, a sărit un șanț și a țâșnit în stradă, pe unde trecea chiar în acel moment mașina condusă de slătineancă.

Evenimentul rutier putea avea urmări foarte grave, având în vedere că micuțul a fost găsit în stare de inconștiență, la fața locului fiind nevoie de intervenția unui echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt. Salvatorii i-au acordat primul ajutor, iar băiatul a început să își revină, fiind transportat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru investigații medicale amănunțite.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Olt au ajuns și ei la fața locului pentru cercetări. Din primele date, s-a stabilit că minorul ar fi traversat drumul prin loc nepermis, fără să se asigure, și a fost acroșat de un autoturism la volanul căreia se afla femeia.

„La data de 2 iunie, în jurul orei 11:28, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat cu privire la producerea unui eveniment rutier pe strada Principală, din comuna Ipoteşti. Echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Slatina s-a deplasat la fața locului, unde a fost găsit un autoturism avariat şi un minor în vârstă de 10 ani, din localitate, în calitate de pieton care a necesitat îngrijiri medicale. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Conducătorul auto, o femeie de 50 de ani, din municipiul Slatina, a fost testată cu aparatul alcooltest, în urma rezultatului stabilindu-se că nu se afla sub influența alcoolului la momentul producerii accidentului.

În cauză a fost deschis dosar penal și polițiștii rutieri continuă cercetarea penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Totodată, ancheta este în desfășurare pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs evenimentul rutier.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți