8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Paul Stănescu: „Şantajul şi ameninţările lui Cîţu la adresa primarilor PSD sunt josnice!”

- Advertisement -

Paul Stănescu, secretar general al Partidului Social Democrat şi senator de Olt, vine cu o nouă declaraţie politică împotriva actualei guvernări, de data referitor la faptul că premierul Florin Cîţu a început să-i ameninţe pe primarii social democraţi cu tăierea resurselor bugetare, care vrea să folosească Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) împotriva lor.

Senatorul PSD de Olt spune că impostorii politici din Guvern au început să se laude obsesiv cu reformele din PNRR.  

„Impostorii politici din Guvern, băgaţi de Iohannis pe uşa din dos după ce au pierdut alegerile, se laudă obsesiv cu reformele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Însă, când PNL – adică fostul PDL – promite reforme, mai bine să nu facă nimic decât să schimbe ceva. Românii îşi amintesc şi acum ce au însemnat «reformele» dreptei în perioada CDR (1996 – 2000) şi PDL (2008 – 2012). Şomaj, austeritate, faliment pentru cei mulţi, prosperitate doar pentru ai lor. Dacă reforma pensiilor stă în înţelepciunea doamnei Turcan, pensionarii vor avea sigur de suferit! Să ne amintim că, într-o primă etapă a «reformei» pensiilor, creşterea cu 40%, pe care PSD-ul o introdusese în lege, a fost anulată. Urmează creşterea vârstei de pensionare şi cine mai ştie ce”, declară Paul Stănescu.

Parlamentarul social democrat mai spune că actuala guvernare a promisă că PNRR nu lasă pe nimeni în urmă şi va acoperi toate regiunile ţării, însă acest lucru pare a nu se întâmpla cu edilii PSD care au început să fie ameninţaţi cu tăierea resurselor bugetare de prim-ministrul Cîţu, care vrea să folosească Planul de Redresare împotriva acestora.

„Au promis că Planul de Redresare n-o să lase pe nimeni în urmă. Că va acoperi toate regiunile, iar fondurile vor fi împărţite echitabil. Însă PNRR-ul, în forma în care a fost deja trimis la Bruxelles, a exclus un domeniu important pentru România, agricultura. Inexistenţa banilor pentru investiţii în agricultură este un eşec îngrozitor. Ar trebui să le crape obrazul de ruşine! Mai mult, Cîţu a început deja să ameninţe primarii PSD cu tăierea resurselor bugetare. Un comportament josnic şi inacceptabil al unui om pus cu mâna lui Iohannis pe lista de parlamentari PNL, fără a avea vreo legitimitate autentică în rândul românilor. Vrea să folosească PNRR-ul ca măciucă împotriva primarilor, ca un megaloman care crede că nu doar bugetul României, ci si fondurile europene, sunt un fel de portofele ale liberalilor! Cîţu şi ai lui sunt atât de cinici încât privesc consiliile judeţene, municipiile, oraşele şi comunele conduse de primari PSD drept zone administrative populate cu cetăţeni de rangul doi. Asta fac acum, vor să-i pedepsească pe români că votează PSD! Sper că se vor trezi, totuşi, la realitate şi nu vor îndrăzni să folosească PNRR-ul ca pe un instrument de ameninţare şi şantaj, prin care să discrimineze mai multe regiuni ale ţării pe criterii politice”, a adăugat senatorul Stănescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți