12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri și inspectorii RAR, acțiune comună pe străzile din Slatina. Zece mașini găsite cu defecțiuni tehnice

- Advertisement -

Arterele care tranzitează municipiul Slatina au fost „luate cu asalt” miercuri și joi de poliţiştii Biroului Rutier Slatina și specialişti ai Registrului Auto Român, care au desfășurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat mai multe abateri la regimul rutier, fiind aplicate peste 30 de amenzi, în cuantum de aproximativ 9.000 de lei. Totodată, au fost găsite și zece mașini cu defecțiuni tehnice.  

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a declarat că acţiunea polițiștilor rutieri și a inspectorilor RAR s-a desfășurat în mai multe zone ale municipiului Slatina, scopul fiind depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme care nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.700 de lei, pentru abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, din acestea zece au fost pentru defecțiuni tehnice. Totodată, au fost reținute zece certificate de înmatriculare”, a spus reprezentantul IPJ.

Potrivit aceleiași surse, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195 din 2002 este interzisă: conducerea unui autovehicul, tractor agricol sau forestier, remorcă sau tramvai cu deficiențe majore la sistemul de frânare sau mecanismul de direcție, la sistemul de iluminare sau de avertizare sonoră ori când acestea lipsesc; montarea la autovehicul și tractor agricol sau forestier, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate.

Sursă foto: Info Trafic Slatina – Grup Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți