4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţiştii olteni, controale pe linia comerţului ilicit cu produse accizabile. Au fost confiscate 1.500 de ţigarete deţinute ilegal

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au desfășurat la sfârşitul săptămânii mai multe acțiuni preventiv-reactive, pe linia comerțului ilicit cu produse accizabile, în urma acestora fiind aplicate şase amenzi de aproape 20.000 de lei, fiind confiscate şi 1.500 de ţigarete deţinute ilegal.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, a declarat că în timpul activităţilor desfăşurate s-au controlat 22 de societăți comerciale, fiind aplicate şase sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.500 lei. Dintre acestea, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 18.500 lei, confiscându-se suma de 1.080 lei, și o sancțiune contravenţională pentru nerespectarea prevederilor  Legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 1.000 lei.

Totodată, au fost confiscate și un număr de 1.500 bucăți țigarete pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență.

Contrabandă cu aproape 200 litri de băuturi şi 140 de ţigarete la Bălteni

Sâmbătă, 5 iunie, în urma unor controale efectuate la o cârciumă din comuna Bălteni, oamenii legii au întocmit un dosar penal de contrabandă.

„La punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Bălteni a fost descoperită cantitatea de aproximativ 200 litri băuturi spirtoase, fără timbru sau marcaj fiscal, și un număr de 140 țigarete, fără timbru sau marcaj fiscal. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 270, alineat 3, din Legea 86/2006 privind Codul Vamal şi deținere de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, în afara antrepozitului fiscal, peste limita a 200 litri băuturi spirtoase, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 452, alineat 1, litera h, din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, a spus reprezentantul IPJ.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți