14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

200.000 de lei de la Consiliul Județean pentru organizarea ediției a XI-a a Festivalului de Teatru din Caracal

- Advertisement -

Aleșii județului s-au întrunit marți, 8 iunie, într-o ședință extraordinară desfășurată în Sala Europa a Consiliului Județean în cadrul căreia a fost aprobat proiectul de hotărâre privind asocierea între județul Olt și municipiul Caracal pentru organizarea și finanțarea ediției a XI-a a Festivalului Național de Teatru „Ștefan Iordache” de la Caracal 2021, precum și aprobarea contractului de prestări servicii ce va fi încheiat în vederea organizării manifestării. 400.000 de lei este bugetul alocat evenimentului cultural, suma alocată de CJ Olt fiind de 200.000 de lei, în timp ce a Primăriei Caracal.

Festivalul de teatru din acest an este dedicat uneia dintre cele mai apreciate scenografe de teatru și de film din România, Lia Manțoc. Festivalul va avea loc în perioada 13 – 20 iunie, cu sprijinul Primăriei Caracal și Consiliului Județean Olt, în parteneriat cu Mișcarea de Rezistență și Asociația „On Air”.

„Iată că și în acest an sunt prezenți alături de municipiul Caracal în organizarea acestui festival de teatru, care a ajuns la a XI-a ediție. Este uneveniment important în calendarul manifestărilor din județul Olt și sunt prezenți de fiecare dată alături de toate localitățile care au astfel de manifestări culturale și artistice. Am fost și anul trecut, dar din păcate amploarea evenimentului de anul trecut a fost una mică din cauza pandemiei. Dar iată că începem să revenim la normal și anul acesta sperăm să avem un festival reușit”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean.

Totuși, având în vedere măsurile impuse pe timpul stării de alertă, în contextul pandemiei COVID-19, și la această ediție a festivalului de teatru urmează a fi respectate măsurile de protecție sanitară, însă acestea vor fi stabilite în perioada imediat următoare: „Urmează a fi stabilite condițiile de prezență în sala de spectacole până duminică, 13 iunie, data de începere a evenimentului. În momentul de față se poate participa în sală și, de asemenea, avem în vedere ca o serie de evenimente dacă ne permite vremea să le ținem în aer liber, la Teatrul de Vară”.

Anul acesta și alte manifestări culturale ar urma să aibă parte de buget alocat de CJ Olt, printre acestea fiind și Concursul Național al Copiilor „Călușul Românesc”, ajuns la ediția a XXII-a, dar și Sărbătoarea Iilor de la Cezieni.

„Toate evenimentele culturale la care am participat de-a lungul anilor le avem în program, pentru a fi finanțate și anul acesta. Imediat după festivalul de teatru de la Caracal, avem Sărbătoarea Iilor, o manifestare importantă care se ține la Cezieni pe data de 27 iunie, când suntem alături de administrație comunei pentru organizare. Și concursul de căluș se va ține, dar neștiind atunci când a început organizarea lui, dacă v-om putea să strângem la un loc atâtea persoane, s-au făcut șase centre în care se vor strânge călușarii acolo și evenimentul va avea loc în aceste puncte de lucru, ca să zic așa, și apoi cei mai buni călușari vor fi premiați”, a adăugat șeful forului județean.

Cum arată programul evenimentului de la Caracal

La Festivalul de Teatru „Ștefan Iordache” din Caracal ar urma să urce pe scenă, în diverse spectacole, nume mari ale teatrului românesc, și nu numai. Printre actorii care vor juca se numără Marcel Iureș, Florin Piersic Jr., Marius Manole, Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu, Marian Râlea, Horațiu Mălăele, Nicu Alifantis etc. Prețul unui bilet de intrare la unul dintre spectacole începe de la 30 de lei și până la 80 de lei, iar prețul unui abonament este de 400 de lei.

𝐃𝐔𝐌𝐈𝐍𝐈𝐂𝐀, 𝟏𝟑 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄, 𝐎𝐑𝐀 𝟏𝟗.𝟎𝟎 – „ROSTO”, după I.L.Caragiale, regia și scenografia Alexandru Dabija. Teatrul Act. Distribuţia: Marcel Iureș, Dan Rădulescu, Ionuț Toader

PREȚ BILET – 40 lei

𝐋𝐔𝐍𝐈, 𝟏𝟒 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄, 𝐎𝐑𝐀 𝟏𝟗.𝟎𝟎 – „Mobilă și durere”, de Teodor Mazilu, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, scenografia Adriana Grand, Teatrul Dramaturgilor Români. Distribuţia: George Costin, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, Mihaela Velicu și Alexandru Pavel.

PREȚ BILET – 70 lei

𝐌𝐀𝐑𝐓𝐈, 𝟏𝟓 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄, 𝐎𝐑𝐀 𝟏𝟗.𝟎𝟎 – „Freak Show” un spectacol de Florin Piersic Jr. Distribuţia: Florin Piersic Jr.

PREȚ BILET – 40 lei

𝐌𝐈𝐄𝐑𝐂𝐔𝐑𝐈, 𝟏𝟔 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄, 𝐎𝐑𝐀 𝟏𝟗.𝟎𝟎 – „Republica Melania” de Irina Nechit, regia de Gelu Colceag. Teatrul Odeon. Distribuţia: Rodica Mandache, Marius Manole.

PREȚ BILET – 60 lei

𝐉𝐎𝐈, 𝟏𝟕 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄, 𝐎𝐑𝐀 𝟏𝟗.𝟎𝟎 – „Totul se transformă ” – de Alexandru Popa, regia Vlad Zamfirescu, scenografie Imelda Manu. Distribuţia: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Mircea Rusu, Vlad Zamfirescu.

PREȚ BILET – 80 lei

𝐕𝐈𝐍𝐄𝐑𝐈, 𝟏𝟖 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄, 𝐎𝐑𝐀 𝟏𝟗.𝟎𝟎 – „Noapte bună, mamă” de Marsha Norman, regia de Vlad Massaci. Teatrul Mic. Distribuţia: Andreea Grămoșteanu, Dana Dembinski Medeleanu.

PREȚ BILET – 40 lei

𝐒𝐀𝐌𝐁𝐀𝐓𝐀, 𝟏𝟗 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄, 𝐎𝐑𝐀 𝟏𝟏.𝟎𝟎 – „Drumul lui Făt Frumos” de Marian Râlea. Teatrul Național I.L. Caragiale și Fundația Abracadabra. Distribuţia: Marian Râlea.

– INTRARE LIBERĂ – Parcul Constantin Poroineanu

𝐒𝐀𝐌𝐁𝐀𝐓𝐀, 𝟏𝟗 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄, 𝐎𝐑𝐀 𝟏𝟗.𝟎𝟎- „Concert Nicu Alifantis&ZAN” , Nicu Alifantis, Virgil Popescu, Sorin Voinea, Razvan Mirica, Relu Bitulescu

PREȚ BILET – 30 LEI (la Teatrul de Vară)

𝐃𝐔𝐌𝐈𝐍𝐈𝐂𝐀, 𝟐𝟎 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄, 𝐎𝐑𝐀 𝟏𝟗.𝟎𝟎 – „Tache, Ianke și Cadâr” de Victor Ioan Popa, scenografia de Maria Miu, regia de Horațiu Mălăele. Teatrul Bulandra. Distribuţia: Răzvan Vasilescu, Mihai Constantin, Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan, Matei Constantin.

PREȚ BILET – 80 lei

𝗣𝗥𝗘𝗧 𝗔𝗕𝗢𝗡𝗔𝗠𝗘𝗡𝗧 – 𝟰𝟬𝟬 𝗹𝗲𝗶

Biletele pot fi găsite la agenția Teatrului Național Caracal.

Program agenție:

Luni-Vineri

orele 10:00-13:00 și 17:00-19:00

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți