17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pompierii, intervenții la două blocuri și Colegiul Economic din Slatina. Au fost chemați să îndepărteze roiuri de albine și viespi

- Advertisement -

Pompierii Detașamentului Slatina au tot avut parte de misiuni mai puțin obișnuite și, dacă zilele trecute au salvat un porumbel și un pui de barză, luni, dar și marți, salvatorii au fost chemați să îndepărteze două roiuri de albine și unul de viespi de la două blocuri din municipiul Slatina și din curtea Colegiului Economic, din aceeași localitate. Una dintre intervenții a fost complexă, având în vedere că aceasta a durat aproape două ore.

„Prima misiune a avut loc ieri, pe strada Lalelelor, iar cea de-a doua pe strada Văilor. În toate cele trei cazuri, zumzetul insectelor le-a atras atenția locatarilor, respectiv personalului liceului, care au anunțat evenimentul la 112. Intervențiile au fost finalizate cu succes, în urma cooperării dintre pompieri, jandarmi și apicultori. Chiar dacă pot părea misiuni de rutină, cea mai complexă a fost cea de îndepărtare a roiului de albine format pe fațada blocului 14, de pe strada Văilor, care a durat aproximativ două ore”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Nicolae Mazilu, unul dintre apicultorii participanți la misiuni, a declarat că înțepăturile unor astfel de insecte pot fi periculoase.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți