11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Jandarmii olteni au donat sânge pentru a ajuta persoanele aflate în suferință

- Advertisement -

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este sărbătorită anual pe 14 iunie, iar cu acest prilej cadrele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au demarat o nouă campanie de donare de sânge. Nu puțini sunt cei care au răspuns prezent și deja au donat sânge, campania fiind începută marți, 8 iunie, și urmând a se încheia luni.

Sunt 30 de persoane care se aflau în suferință, fiind internați pe patul de spital, ce până acum au primit din sângele donat de oamenii legii, acesta fiind răspunsul lor la solicitarea reprezentanților Centrului de Transfuzii Sanguine Olt.  

„Jandarmii olteni au răspuns solicitării Centrului de Transfuzie Sanguină Olt, aducând și de această dată speranță pacienților aflați în suferință și care au nevoie de noi. În primele două zile ale campaniei de donare de sânge, efective ale IJJ, împreună cu inspectorul șef al unității (colonelul Marin Boată n.r.), au adus speranță pentru aproape 30 de persoane. Activitatea, la care participă jandarmi olteni și personal civil, a debutat în data de 8 iunie și se va desfășura până la data de 14 iunie”, a declarat Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Potrivit sursei citate, jandarmii, care cunosc problemele cu care se confruntă spitalele din România, au dorit ca prin acest gest să determine cât mai multe persoane să doneze sânge și pentru a crește gradul de conștientizare asupra nevoii de sânge, a condițiilor de siguranță la donare și a mulțumirii donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor.

Chiar marți echipa managerială și corpul medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina, cea mai mare unitate medicală din județul Olt, au făcut apel la semeni pentru a se prezenta la centrul de Transfuzii Sanguine din Slatina pentru a dona sângele atât de necesar pentru a salva vieți. Chiar în ultima lună spitalul s-a confruntat cu o nevoie acută de sânge, numeroși pacienți internați în secțiile oncologie, ortopedie, terapie intensivă etc., necesitând transfuzii sanguine.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți