Polițiștii, discuții cu elevii slătineni pe tema „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”

Poliţiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară s-au aflat marți în mijlocul elevilor din cadrul Colegiului Tehnologic „Alexe Marin” Slatina, unde au purtat discuţii în cadrul proiectului „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”, finanțat de Ambasada Țărilor de Jos în România.

În cadrul proiectului, Asociația Necuvinte, împreună cu Poliția Română au realizat și Ghidul „Relații sănătoase”, partener educațional al proiectului fiind Consiliul Național al Elevilor.

„Materialul este destinat elevilor de liceu, adolescenți cu vârste cuprinse între 14 – 18 ani, părinților lor, profesorilor, dar și creșterii gradului de consțientizare în rândul publicului larg. Ghidul este structurat în patru capitole, care acoperă tematici precum siguranța online, relații sănătoase, intimitate și consimțământ, legislație aplicabilă în cazul temelor dezvoltate în cadrul materialului”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Potrivit aceleiași surse, Ghidul „Relații sănătoare” a fost realizat în limba română, respectiv engleză, și poate fi descărcat gratuit accesând următoarele site-uri: http://www.necuvinte.ro, http://www.politiaromana.ro, http://www.consiliulelevilor.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<