19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Ziua Eroilor, marcată la Slatina printr-un ceremonial militar-religios. Zeci de autorităţi prezente la eveniment

- Advertisement -

Ziua Eroilor a fost sărbătorită joi, de Înălţarea Domnului, în municipiul Slatina, manifestările dedicate comemorării ostaşilor din judeţul Olt, căzuţi pe câmpurile de luptă, desfăşurându-se la Cimitirul Eroilor de la ieşirea din localitate spre comuna Brebeni.

Zeci de oficialităţi locale şi judeţene au luat parte la ceremonialul militar-religios, iar dintre aceste îi amintim pe prefectul de Olt Florin Homorean, subprefectul Fănel Bădici, Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Ionuţ Ivan şi Virgil Delureanu, vicepreşedinţi ai aceleiaşi instituţii, Emil Moţ, primarul Slatinei, viceprimarii Gigi Vîlceleanu şi Claudiu Stăncioiu, şefi şi adjuncţi ai instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, dar şi cadre militare în rezervă.

La Slatina, manifestările dedicate Zilei Eroilor au debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, momentul fiind urmat de aducerea la cunoştinţă a evenimentelor în care eroii patriei şi-au dat ultima suflare în luptă.

Prezent la eveniment, prefectul de Olt Florin Homorean a ţinut o scurtă alocuţiune despre semnificaţia acestei zile.

„Sărbătoarea Înălțării Domnului coincide cu ziua pomenirii eroilor neamului românesc, ostași și luptători din toate timpurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre sau închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești. Sunt eroi care au luptat pentru întregirea neamului și pentru libertatea și demnitatea poporului român. Astăzi, în Sfânta zi a Înălțării Domnului și a celebrării biruinței vieții asupra morții, ne arătăm recunoștința pentru sacrificiile lor făcute în numele valorilor și principiilor naționale, dar și pentru moștenirile extraordinare pe care aceștia ni le-au lăsat nouă, urmașilor lor. (…) Sacrificiile înaintașilor noștri reprezintă dovada datoriei împlinite, un model demn de împărtășit copiilor noștri care trebuie să înțeleagă că acțiunile fiecăruia dau sens unor cuvinte precum patriotism, independență, unitate sau libertate, cuvinte scrise cu sânge pe răbojul luptelor purtate de-a lungul istoriei noastre și pe mormintele celor căzuți la datorie. (…) Să le păstrăm vie memoria și să avem întotdeauna un loc pentru ei în inimile noastre”, a declarat reprezenatntul Guvernului în teritoriu.

Momentul Eroilor a fost acoperit apoi de coroane şi jerbe de flori, depuse de cei prezenţi, pentru ca în finalul evenimentului de la cimitirul de la ieşirea din Slatina să defileze, prin faţa oficialităţilor şi pe cântecele patriotice interpretate de fanfara de estradă Lyra Band, garda de onoare, alcătuită din jandarmi şi pompieri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți