7.3 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Numai două infecții cu virusul SARS-CoV-2 și un deces în județ, comunicate vineri

- Advertisement -

Oltul a ajuns la un total de 15.595 de persoane din județ care s-au îmbolnăvit cu noul Coronavirus, de la începutul pandemiei, potrivit datelor anunțate vineri de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, în ultima zi au fost doar doi olteni pozitivi la infecția cu virusul SARS-CoV-2. Din păcate, a mai fost raportat și un deces.

Potrivit oficialilor de la Centru, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi la COVID-19, în ultimele 24 de ore nu a mai fost nicio persoană reconfirmată cu virusul ucigaș. 

Iar dintre cei 14.595 de olteni diagnosticați cu SARS-CoV-2, sunt 388 care au pierdut lupta cu boala, majoritatea acestora având însă și alte probleme medicale grave. Ultimul deces a fost comunicat vineri.

Este vorba despre un bărbat de 70 de ani, din mediul rural, care pe 2 iunie a fost internat la Spitalul Orășenesc Corabia, în aceeași zi fiind și pozitivat. Tot pe 2 iunie pacientul a fost transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județ, iar pe 10 iunie inima sa a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, insuficiență respiratorie severă, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități acestea au fost nedepistate, transmit specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

În privința incidenței Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este de 0,10 la mia de locuitori în județul Olt și se află în scenariul verde. Rata de infectare este într-o ușoară scădere față de ziua anterioară, potrivit datelor publicate de autoritățile centrale.

Situația cazurilor prezentate la zi

14.595 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

2 cazuri noi

14.171 cazuri vindecate

4 persoane internate

1 persoană internată pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă

34 persoane aflate în izolare la domiciliu

53 persoane aflate în carantinare la domiciliu

63.214 teste efectuate de la începutul pandemiei, 23 fiind în ultimele 24 de ore

388 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți